Idealne rase za starije ljude

Rase koje ne zahtevaju preveliku njegu su idealni kućni ljubimci za ljude koji su u godinama. Oni će biti savršeno društvo, vjerni pratioci koji će brinuti i o sebi i svom vlasniku!

Francuski buldog

Francuski buldog je više nego solidan izbor za starije osobe, pogotovo ako uz vas može da bude sve vrijeme. Iako nisu poznati po svojim atletskim sposobnostima i nisu baš naviknuti na vrućinu, ukoliko ga držite u formi i redovno šišate, u pitanju je divan partner za šetnju. Trebaće vam malo vremena da se naviknete da djelite krevet pošto je ova rasa poznata po tome što hrče, međutim, u očima i srcima njihovih vlasnika ovo je samo jedna od mnogih stvari koje ih čine nedoljivim.

Pudla

Postoji razlog zašto su pudle već decenijama popularne, posebno kod starijih osoba. Izuzetno ih je lako trenirati i imaju živahan smisao za humor – smiju se sa vama, a ne vama. One su takođe relativno čiste, malo se linjaju i relativno ih je lako održavati sve dok ih redovno vodite na šišanje.

Šiperke

U pitanju je rasa koja je prilično dugovječna. Šiperke je mala rasa sa krznom koje se lako održava i očima koje kao da vas uvek pitaju – šta je sledeće?

Odgovor na ovo može biti bilo šta pošto su uvijek spremni na novu avanturu.

U pitanju je mala, ali neumorna rasa koja je uvek raspoložena za akciju, bilo na vodi ili kopnu, ali nikada mu nemojte skidati povodac pošto je u pitanju izuzetno brz pas koji voli da svoju brzinu pokazuje drugim životinjama.

Maltezer

Ukoliko želite psa koji se najmanje linja, nabavite malog kratkodlakog ljubimca, nabavite maltezera.

Prednost ove rase nije samo lako održavanje. Maltezeri su rasa koja se uzgojena da bude verni pratilac i da pruža društvo svom vlasniku.

Pembruk velški korgi

Ukoliko ste aktivni, i nemate problema sa psom koj je pametan, odlučan i jake volje, onda je ovo rasa za vas.

Međutim, zbog kratkih nogu i izdužnog tela morate biti pažljivi sa njima, iako oni sami nisu svesni problema.

To znači da bi trebalo da im olakšate svaku kretnju koja zahteva skakanje postavljanjem stepenika.

Svi starimo na različite načine. Neke osobe će usporiti svoj ritam a neke neće imati problema da počnu da se bave padobranstvom i za ljubimca uzmu mastifa, ali većina će sasvim sigurno biti zadovoljna malom rasom koja neće zahtevati previše brige i održavanja, piše portal B92.net.

penzioneri.me/srbijadanas.com

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci