Bolovi u stomaku

Bolovi u stomaku jesu oni bolovi koje se mogu osjetiti u predjelu od grudi do bedara. Stomačni bolovi su veoma česti i mogu da se jave kod ljudi svih starosnih grupa.

Bolovi u stomaku su često povezani sa različitim vrstama problema sistema za varenje. Kako u trbušnoj šupljini postoje brojni drugi organi, problem sa nekim od njih može takođe izazvati bolove u stomaku.

Među čestim uzročnicima bolova u stomaku su: slabo varenje hrane, konstipacija (zatvor), višak gasova, čirevi, kamen u žuči ili bubregu, infekcije mokraćnih kanala, upala slijepog crijeva, bolovi vezani za menstrualni ciklus kod žena… Dijagnostikovanje bola u stomaku omogućava da se bol brzo i lako ublaži.

Bolovi u stomaku mogu biti akutni ili hronični. Akutni bol počinje iznenada i nastaje nakon nekoliko sati, dok hronični bol traje nekoliko nedelja ili ček meseci.

Ukoliko postoji konstantan bol tokom dužeg perioda, veoma je važno otići kod lekara. Nikako ne treba pokušavati da se liječi stomačni bol koji je nastao usled povrede abdomena. Odmah se treba javiti ljekaru i kada je bol praćen krvavim stolicama, povraćanjem i distenzijom trbuha (povećan i izbačen trbuh).

penzioneri.me/penzin.rs

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci