15 minuta vježbanja dnevno je dovoljno za duži život

Novo istraživanje američkih naučnika otkriva da je samo 15 minuta vježbanja dnevno dovoljno da biste produžili svoj život.

U istraživanju, koje je trajalo 10 godina, je učestvovalo više od 123.000 ljudi, starijih od 60 godina.Naučnici su proučavali životne navike svih učesnika, uključujući navike vježbanja i prehrane.

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe koje svaki dan vježbaju barem 15 minuta, imaju za 30% manji rizik od nastanka prijevremene smrti, u odnosu na osobe koje vježbaju manje ili nikako.

Ovo nije prvo istraživanje koje je pokazalo da vježbanje ima pozitivan utjecaj na zdravlje. Prethodna istraživanja su pokazala da svakodnevnim vježbanjem možete smanjiti rizik od nastanka bolesti srca i kardiovaskularnog sustava, dijabetesa tipa 2.

Sve osobe trebaju svaki dan vježbati barem 15 minuta laganim intenzitetom, izjavio je voditelj istraživanja dr. David Hupin.

Dosadašnja istraživanja su pokazala je 15 minuta šetnje umjerenim intenzitetom dovoljno da osjetite prednosti vježbanja, kao što su smanjenje tjelesne težine, bolja cirkulacija krvi, bolje raspoloženje, pamćenje i smanjena potreba za uzimanjem lijekova za regulaciju krvnog pritiska.

penzioneri.me/centarzdravlja.hr

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci