Stanove dobilo 88 porodica penzionera u Podgorici

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predsjednik Udruženja penzinera Glavnog grada Ilija Stanišić, svečanim presijecanjem vrpce predali su ključeve 88 stanova porodicama penzionera Podgorice.

Kako su saopštili iz Glavnog grada, ovo je treća zgrada penzionera koje Glavni grad i Udruženje penzionera zajedničkim naporima realizuju, sa učešćem grada od ukupne vrijednosti 3.258.054 eura.

Samo za ovaj objekat kolektivnog stanovanje, grad je opredijelio zemljište i komulnalije u vrijednosti od 1.838.691 eura.

Predsjednik Udruženja penzionera Ilija Stanišić je istakao da je Glavni grad uvijek imao razumijevanja i sa posebnim senzibilitetom pristupao rješavanju svih potreba penzionera u cilju povećanja kvaliteta njihovog života, a brigu o penzionerima i starim licima svrstao među prirotete u programu svog rada.

“Penzioneri koji danas dobijaju ključeve su otkupili stanove po cijeni od 495 eura po m2 a to je ispod 50 odsto tržišne cijene, zahvaljujući upravo donacijama Glavnog grada i Vlade Crne Gore“ naglasio je Stanišić. On je istakao da lokalna uprava nije samo pomagala u izgradnji stambenih objekata, već pomaže i oko 20 klubova penzionera koji su na teriotoriji Glavnog grada, kao i opština u okviru Grada – Tuzi i Golubovaca, rekao je Stanišić.

On je  podsjetio da je, kroz saradnju Glavnog grada I Vlade Crne Gore, u toku i izgradnja Doma starih u kojem će biti omogućen boravak za 270 korisnika, a vrijednost investicije je 12 miliona eura.

Glavni grad će nastaviti uspješnu saradnju sa Udruženjem penzionera Podgorice kako bismo zajednički rješavali sve probleme i doprinijeli zadovoljavanju potreba i ukupno boljim uslovima življenja ove populacije, a dokaz našeg uspjeha je upravo činjenica da je ovakav način rješavanja stambenog pitanja penzionera postao i model po kojem postupaju i druge lokalne samouprave.

penzioneri.me/cdm.me

Slične novosti

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Prosječna penzija od 2015. godine porasla preko 240 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
shares560 views

Prosječna penzija od 2015. godine porasla preko 240 eura

Ana Ana - apr 22, 2024

Ministarstvo rada i socijalnog staranja objavilo je da je prosječna penzija u Crnoj Gori od 2015. godine porasla za 241 euro. Od 270…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci