Plac penzionerima još nije poklonjen

Penzioneri Bara danas nisu dobili lokaciju na kojoj bi se gradila zgrada za stanove Barana koji su u mirovinu otišli kao podstanari. Prema evidenciji Udruženja penzionera Bara njih 128 sa prebivalištem u Baru nema riješeno stambeno pitanje.

Iako je bilo najavljeno da će Vlada dati saglasnost tokom januara da se prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Udruženju penzionera Bara, na adresu Skupštine opštine saglasnost nije stigla do 1.februara kada je nastavljena 21. sjednica lokalnog parlamenta započeta prošle godine.

Izjašanjavanje odbornika o predlogu odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Udruženju penzionera Bara odloženo je danas dok ne stigne potrebna saglasnost Vlade, a čelnici zakonodavne vlasti se nadaju da će to biti tokom trajanja 21.sjednice Skupštine opštine.

Odbornici, i vlasti i opozicije nemaju dilemu da treba opština pokloniti plac za izgradnju zgrade penzionerima i dati doprinos kroz oslobađanje komunalija. Međutim, konkretni predlog odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu (preko puta Biskupade) iz opozicje vide kao tipični predizborni čin, neprofesionalno urađen, dok iz vlasti uzvraćaju da “opozicija trči pred rudu ”

Ukoliko odbornici lokalnog parlamenta usvoje predlog ove odluke Udruženje penzionera Bara dobiće plac površine 2.290 m2 za izgradnju stambene zgrade.

Vrijednost zemljišta utvrđena je u iznosu od 70,68 e/ m2, odnosno, u ukupnom iznosu od oko 162 000 evra. Takođe, prema predlogu odluke biće oslobođeni plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta čiji iznos će se utvrditi nakon izrade glavnog projekta. Katastarska parcela je u zahvatu GUP-a Bar, u DUP-u Rena – Bjeliši koji je u izradi. DUP Rena –Bjeliši izrađuje Republički zavod za urbanizam i projektovanje Podgorica.

-Ovo je obični predizborni trik. Na tom placu je pašnjak. Na pašnjaku niko nije gradio, niti može graditi. Ko je platio komunalije za pašnjak. Šta će raditi penzioneri – saditi, čuvati nešto. Predlog odluke je čista prevara.Mi ne znamo šta će na ovoj lokaciji biti predviđeno, kazao je odbornik Dejan Đurović (Demokratski front) ističući da penzionerima treba dati urbanističku parcelu.

-Pod ovakvim uslovima penzioneri nikada neće useliti u stanove ove zgrade, kazao je Đurović.Njegov opozicioni kolega Savo Vujošević (DEMOS) kaže da na ovakav način vlast baca prašinu u oči penzionerim i građanima pred izbore.

-Na ovaj način penzioneri neće biti uvaženi, mišljenja je Vujošević.

Odbornica Branka Nikezić, odgovarajući opoziciji kazala je da se “prosipaju bez razloga”

-Zašto kažete da je naša priča magla?! Da je u pitanju laž? Zašto ne saslušate obrazloženje I sačekate da na red dođe odluka koju ćemo pomjeriti sa dnevnog reda jer čekamo formalnost- koja se zove saglasnost od strane ministarstva, kazala je Nikezić.

penzioneri.me/jedro.me

Slične novosti

URA: Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke
Novosti, Penzije, Treće doba
shares320 views

URA: Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke

Ana Ana - apr 19, 2024

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog…

Danas počinje isplata martovskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

Danas počinje isplata martovskih penzija

Ana Ana - apr 19, 2024

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija. Prosječna penzija (bez obračunate razlike) za mart…

URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za povećanje srazmjernih penzija i dječijih dodataka
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za povećanje srazmjernih penzija i dječijih dodataka

Ana Ana - apr 17, 2024

Poslanički klub Građanskog pokreta URA traži dopunu dnevnog reda V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore sa predloženim izmjenama i dopunama Zakona o…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci