Za penzionere Boksita nema otpremnina

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a.

Penzionerima Rudnika boksita u stečaju, uprkos ranijim obećanjima iz Vlade, stigao je konačan odgovor iz Ministarstva ekonomije da im otpremnine neće biti isplaćene. Oko 120 bivših radnika Boksita razočarani su što izvršna vlast ne želi više ni dopunom zakonskih propisa da riješi njihov problem.

“Prije nekoliko dana dobio sam odgovor Ministarstva ekonomije, na treće moje obraćanje premijeru (Dušku) Markoviću, da se odbija naš zahtjev za isplatu otpremnina i da nećemo dobiti ništa”, kaže za “Vijesti” predstavnik bivših radnika Boksita Radivoje Knežević.

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a. Knežević podsjeća da su današnji penzioneri otkrili kop Zagrad, koji se otkrivao od 1992. godine, a radilo se o najboljoj rudi boksita u Evropi.

“Da su nama dali da se iskopa i otpremi samo jedan manji brodić rude, mi bi sami riješili pitanje otpremnina. Novi gazda imovine Boksita sa ovog kopa izvezao je u Kinu više od million tona najkvalitetnijeg boksita u Evropi”, zaključio je Knežević.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci