Ova baka ima 89 godina i glavna je zvijezda na Instagramu

Kimiko Nišimoto iz Kumamota (Japan) ima 89 godina i na spavanje ne ide bez kamere kraj sebe. Uvijek je ima u ruci, a kako kaže “za svaki slučaj”. Fotografisanje je za nju životni eliksir.

Ona ima samo jedan motiv – samu sebe! Sve svoje fotografije objavljuje na Instagramu, vrlo su zabavne pa su i zato privukle veliku pažnju ljudi na Internetu.

Na jednoj fotografiji nosi vreću za smeće na sebi, na drugoj leži na asfaltu između vozila kao da je upravo doživjela saobraćajnu nesreću.

Seniorka često oblači kostime životinja, pozira kao polarni medvjed u kavezu ili pak kao žaba. Na jednoj slici jaše na metli poput legendarnog čarobnjaka Harija Potera, a na drugoj pretiče automobil sa šetalicom.

Fotografije očito nisu zabavne samo njoj. Otkako je prije dva mjeseca počela redovno da objavljuje svoje fotke, prikupila je više od 70 hiljada obožavatelja.

Kimiko je bila domaćica, a strast prema fotografiji otkrila je u 72. godini. Deset godina kasnije imala je prvu izložbu u svom rodnom gradu.

Međutim, društvene mreže učinile su je zvijezdom. Na njenoj izložbi u Tokiju prošle godine bilo je toliko posjetilaca da su mnogi ostali ispred galerije.

“U početku mi nije bilo jasno da su moje fotografije toliko omiljene“, rekla je Nišimoto koja će u maju napuniti 90. godina. Ono što na fotografijama izgleda „lako, smiješno i zabavno“, pomno je isplanirano, piše miss7.24sata.hr.

“Ideje mi ne dođu odjednom u glavu. Ali svuda gdje se nalazim razmišljam kako bih mogla na zabavan način iskoristiti taj prostor“, objašnjava. Kod nekih fotografija pomaže joj sin, ali većinu stvari radi sama.

Nišimoto živi sama otkako joj je umro suprug. Ima tri unuka, šest praunuka i robota kojeg joj je poklonio sin.

“Robota dugo već nisam uključila“, kaže 89-godišnjakinja i dodaje: “Fotografiranje je tajna mog veselja i mladolikog duha. To ću raditi dokle god sam živa”.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci