Džona Mekejna NADŽIVJELA MAJKA (106): Američki senator želio da se napiše ovo na njegovom GROBU

Američkog senatora Džona Mekejna, koji je preminuo 25. avgusta u 81. godini života, nadživjeće njegovo sedmoro djece i supruga Sindi, ali malo je poznato da je u toj grupi i njegova majka Roberta, koja ima čak 106 godina.

Roberta je u tom poodmaklom životnom dobu bila svjesna da je njen sin nedavno objavio da odustaje od daljih tretmana zbog smrtonosnog oblika tumora mozga. Iako je Mekejn zbog svojih snažnih stavova stekao nadimak “Maverik”, Roberta je uvijek mislila o njemu kao o “nestašku”, prenio je “Njuzer”.

Džon i Roberta MekejnFOTO: PROFIMEDIA
Džon i Roberta Mekejn

Džon Mekejn biće sahranjen na privatnoj ceremoniji na groblju američke Pomorske akademije, a njegovo telo će biti izloženo 29. avgusta u Kapitolu države Arizona i 31. avgusta u Kapitolu Sjedinjenih Država.

Američki mediji podsjećaju da je Mekejn 2015, kad je tek postao predsjedavajući Komiteta oružanih službi Senata, tokom intervjua za “Njujork tajms” rekao da želi da na njegovoj nadgrobnoj ploči piše: “Služio je svojoj zemlji”.

Mekejnova supruga Sindi navela je na “Tviteru” da je njen suprug – s kojim je bila u braku 38 godina – “preminuo na način na koji je živio – pod svojim uslovima, okružen voljenim osobama, na mjestu koje je najviše volio”.
– Bila sam sa svojim ocem na njegovom kraju, kao što je on bio sa mnom na mom početku – rekla je Mekejnova ćerka Megan, dodajući da “danas ovaj ratnik stupa u stvari, u vječni život”.
– Imao sam najbolji život – izjavio je Mekejn je u svom poslednjem intervjuu u emisiji CBS-a “60 minuta”.

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci