Briga prema penzionerima i farmerima kroz nastavak podrške otkupu jagnjadi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond PIO predložiće Vladi da i ove godine podrži organizovan otkup jagnjadi, kao izraz brige prema potrebama penzionera da pod povoljnim uslovima obezbijede kvalitetan proizvod, a, istovremeno, pomogne farmerima u rješavanju tržišnih viškova u svojoj proizvodnji.

U cilju pripreme informacije koja će se razmatrati na narednoj sjednici Vlade, danas je održan sastanak potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutina Simovića, sa predstavnicima institucija, organizacija i privrednika, koji su i prethodnih godina učestvovali u ovoj akciji.

Sastanku koji je inicirao Savez penzionera Crne Gore na bazi iskazanog interesovanja svojih članova, prisustvovali su: ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, predsjednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević, direktor Fonda PIO Duško Perović, predsjednik Saveza penzionera Branko Vešović i vlasnici mesnih industrija Goranović, Mesopromet i Gradina.

Prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog nastavka projekta koji, kako su ocijenili, odražava kontinuirano partnerstvo institucija i razumijevanje prema potrebama crnogorskih penzionera i farmera.

Iskazana je spremnost svih subjekata da akciju otkupa tržišnih viškova jagnjadi i ove godine realizuju na efikasan način, uz očekivanje da će zajednička i partnerska akcija imati očekivane pozitivne socio – ekonomske efekte.

Takođe, zaključeno je da sa organizovanim otkupom jagnjadi treba početi što prije.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci