Tibetanski monasi imaju jake zube do duboke starosti: Njihova tajna je u slanoj pasti koju svako može da napravi (RECEPT)

Slana pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne duplje, već i za kratko vreme ojačava zubnu gleđ

Tibetanske monahe krase zdravi i beli zubi do duboke starosti, a tako je bilo oduvek. Većina ovih monaha živi u planinskim predelima gde im komercijalne paste za zube i zubari nisu dostupni. Ali, njima to nije neophodno da bi do kraja života imali jake i zdrave zube. Pa, u čemu je njihova tajna?

Njihova tajna leži u slanoj pasti čiji se recept već vekovima prenosi na monahe. Lako ju je pripremiti, a može ojačati i vaše zube. Osim što će ih ojačati, ova pasta može smanjiti i oštećenja koja već postoje na vašim zubima.

 

Tibetanska pasta izbeljuje zube Foto-ilustracija

 

Recept:

U pola čaše prokuvane i ohlađene vode sipajte 1 kašiku krupne soli. Jedan minut energično mešajte kašikom, a zatim skinite i bacite formiranu penu. Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala i operite zube uobičajenim pokretima, ujutru, uveče i nakon obroka. Vodom iz iste čaše isperite zube.

Zubi od ovoga postaju jako beli, a desni jačaju i dobijaju lepu, ružičastu boju. U početki možete osetiti malu nalagodnost, jer zubi reaguju pojačanom osetljivošću na slanu vodu. Ta osetljivost traje neko vreme, ali brzo prolazi.

Takve neugodne senzacije  daju i skupe paste za osetljive zube. Slana pasta, ne samo da uništava patogene bakterije usne duplje, već i za vrlo kratko vreme ojačava zubnu gleđ, “zacementiravši” pukotine i neravnine na zubima.

 

penzioneri.me/Telegraf.rs / Izvor: atma.hr

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci