Ovih 9 namirnica će vas osloboditi viška vode u telu

Preporučuje se unošenje ovih namirnica

Edem, ili zadržavanje vode u organizmu, nastaje kada se u telu nakuplja višak tečnosti. Može uzrokovati oticanje u rukama, nogama, člankovima i nogama. Žene takođe mogu doživeti zadržavanje vode tokom trudnoće ili pre mesečnog ciklusa. Postoji nekoliko razloga zašto se to dogodi, ali većina njih nije ozbiljna.

U slučajevima kada je otok blag, a sigurni ste da nema temeljnih ozbiljnih zdravstvenih stanja, sugerišemo uključivanje sledećih 9 namirnica u vašu prehranu koja će delovati kao prirodni diuretik i pomoći vam da se rešite zadržavanja vode.

Krastavac

Krastavci sadrže hranjive materije koje pomažu u ispiranju mokraćne kiseline iz bubrega. One sadrže i kafeičnu kiselinu koja pomaže u uklanjanju zadržavanja vode. Budući da su krastavci takođe niski u kalorijama, oni su dobra opcija za grickanje onih koji nastoje da smršaju.

Brusnice

Brusnice su bogate antioksidansima i vitaminom C i pomažu u ispiranju višaka vode iz tela. Oni takođe štite ćelije tela od oštećenja uzrokovanih toksinima i slobodnim radikalima koje proizvodi vaše telo tokom metaboliziranja.

Lubenica

Lubenice se sastoje od 92% vode i dolaze s različitim mineralima i vitaminima koji imaju svojstva diuretika.

Celer

Celer sadrži supstancu koja se zove kumarin, i koja pomaže u čišćenju tela izlučujući svu neželjenu vodu u obliku urina. Takođe pomaže kod probave i sprečava visoki krvni pritisak.

ĐUMBIR

Đumbir se smatra jednim od najefikasnijih diuretskih namirnica. Pomaže u varenju  u očuvanju tela od štetnih toksina.

ŠARGAREPA

Šargarepa je bogata antioksidansima i vitaminima koji olakšavaju detoksifikaciju u telu. Zahvaljujući sadržaju kalijuma, takođe pomaže u održavanju nivoa holesterola i šećera u krvi.

ASPARAGUS

Visoki sadržaj kalijuma pomaže u sprečavanju nepotrebnog zadržavanja vode.

ZELENI ČAJ

Zeleni čaj je prirodni diuretik. Istraživanja su pokazala da pijenje zelenog čaja redovno smanjuje masnoće tela do 19%.

MASLAČAK

Maslačak je tradicionalno korišten kao prirodni diuretik. U Evropi, ekstrakt maslačka koristi se za lečenje mnogih medicinskih stanja i odobrava ga Nemačka Komisija E.

 

penzioneri.me/elle.rs

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci