DA LI STE ZNALI KOLIKO JE OVA ŽITARICA ZDRAVA ZA VAŠ ORGANIZAM? Jedna je od najomiljenih na svetu!

Jedna od retkih celovitih žitarica koja dokazano smanjuje rizik za dijabetes tipa dva

Ukoliko ste umorni od otpočinjanja raznih dijeta koje nikada ne završite, dilema kako barem kvalitetno započeti jutro, kojom hranom, onda je pravi izbor zob, jedna od najomiljenih žitarica na svetu.

Kada kažemo zob, ne mislimo na pahuljice ili tamo neku prašinu koja se prodaje u raznim kesicama, već na zrna zobi.

Na jednu šolju zobi u zrnu idu tri šolje vode. To sve stavite u dublju šerpu, dodajte prstohvat morske soli i kuvajte nešto manje od sat vremena. Po završetku, nekoliko kašika kaše stavite u manju činiju, i već prema željama, možete dodati dve kocke crne čokolade, operite i isecite jednu suvu šljivu, urmu.

Dan će vam početi sa izuzetno zdravim doručkom koji će vas držati site do podneva, kada je vreme za ručak, a regulisaće i vašu probavu. Naime, zob obiluje važnim mineralima. Zobena kaša sadrži tiamin, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen i gvožđe. Oni jačaju organizam i vaš imunitet.

Tako zobena kaša pomaže celokupnoj zaštiti vašeg zdravlja, ali deluje i na sprečavanje nekih specifičnih oboljenja. I to nije sve. Zob sadrži topljiva i netopljiva vlakna. Topljiva vlakna pomažu snižavanju kolesterola i stabilizaciji nivoa šećera u krvi. S druge strane, netopljiva vlakna pokreću probavu, sprečavaju zatvor i poboljšavaju opštee zdravlje creva. Vrlo jednostavan i ukusan način da obradujete svoje srce i creva.

Zob je jedna od retkih celovitih žitarica koja dokazano smanjuje rizik za dijabetes tipa dva. To je zato što zob sadrži više od 300 miligrama magnezijuma, nutrijenta koji uravnotežuje nivo šećera u krvi i time stabiliziuje nivo insulina, prenosi Faktor.

Verovatno se pitate gde da kupite zob u zrnu? Pa svaki bolje snabdeven tržni centar ima pakovanja sa zobi. Recimo, pola kilograma košta nešto više od 100 dinara.

 

penzioneri.me/hayat.ba

Slične novosti

Bočicu kantariona uvek treba imati u kući: S razlogom ga zovu Bogorodičina trava!
Zdravlje
shares0 views

Bočicu kantariona uvek treba imati u kući: S razlogom ga zovu Bogorodičina trava!

Jasna Djalovic - avg 16, 2019

Mnogo ženskih tegoba može da izleči ulje, čaj ili tinktura ove moćne biljke Iako je Bogorodičina trava, poznata i pod imenima gospina trava, gospino cveće i kantarion, vrlo…

Čak i penzionisani vozači napuštaju zemlju
ljudi
shares0 views

Čak i penzionisani vozači napuštaju zemlju

Jasna Djalovic - avg 16, 2019

Vozači iz Srbije se sve češće odlučuju za odlazak u inostranstvo. Među njima ima i penzionera. Ceo svet se suočava sa problemom –…

Pozvonio starici sa buketom cveća i 20.000 evra koje joj je ukrao
ljudi
shares0 views

Pozvonio starici sa buketom cveća i 20.000 evra koje joj je ukrao

Jasna Djalovic - avg 16, 2019

Dvadesetsedmogodišnji Francuz kojeg je izjedala krivica odlučio je da posle tri godine vrati 20 hiljada evra koje je ukrao sa saučesnikom od sedamdesetogodišnje…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci