Među prestupnicima i 19 žena starijih od 60 godina

Najčešći počinilac krivičnih djela u Crnoj Gori je muškarac starosti između 30 i 39 godin, a u najvećem broju slučajeva biva osuđen zbog krivičnih djela protiv života i tijela, piše Dan.

Krivično djelo će najčešće počiniti žena između 30 i 39 godina, a najveći broj procesuiranih je zbog krivičnih djela portiv imovine.

Registrovano je 19 žena starijih od 60 godina koje su osuđene za krivično djelo, a 190 njihovih vršnjaka, pokazala je Analiza o ženama i muškarcima u Crnoj Gori MONSTAT-a i Ministarstva za ljudska i manjinska prava, piše Dan.

Ovaj dokument pokazuje da je u 2017. godini registrovan 2.251 počinilac krivičnih djela, od kojih je 91,8 odsto, odnosno 2.066 muškaraca. Krivična djela je počinilo 185 žena, i to najviše njih 50 u dobi od 30 do 39 godina.

Registrovano je 19 žena starijih od 60 godina koje su osuđenje za krivično djelo, a 190 njhovim muških vršnjaka.

U ovom periodu registrovano je 259 krivičnih djela protiv života i tijela, zbog toga je procesuirano devet žena i 250 muškaraca. Pet žena i 95 muškaraca osuđeni su zbog krivičnog djela protiv sloboda i prava čovjeka i građanina.

Za krivična djela protiv zdravlja ljudi procesuirani su tri žene i 106 muškaraca. Krivična djela protiv polnih sloboda počinili su dvije žene i 10 muškaraca, a protiv braka i porodice 23 ženske i 206 muških osoba.

Sedam žena i 109 muškaraca osuđeni su zbog krivičnog djela protiv državnih organa, a protiv imovine 37 žena i 415 muškaraca.

 

penzioneri.me/dan.me

Slične novosti

Prvu vakcinu protiv korone primio štićenik doma u Risnu (FOTO)
ljudi, Novosti, Zdravlje
shares0 views

Prvu vakcinu protiv korone primio štićenik doma u Risnu (FOTO)

Vesna - feb 20, 2021

Štićenik Doma za stare “Grabovac” u Risnu, Vladimir Žderić, primio je prvu dozu vakcine protiv koronavirusa u Crnoj Gori. Kako je saopšteno iz…

POMOĆ PENZIONERIMA: Po 50 eura primaju svi čije penzije su manje od 222 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
shares0 views

POMOĆ PENZIONERIMA: Po 50 eura primaju svi čije penzije su manje od 222 eura

Vesna - feb 11, 2021

U okviru novog paketa mjera podrške privredi i građanima koji je Vlada Crne Gore predstavila nedavno, pomoć će dobiti i penzioneri čija penzija…

Baka Olivera postala popularna nakon kršenja zabrane izlaska zbog “ČASA ENGLESKOG”, dobila i profil
Hobi 55+, ljudi, Novosti
shares0 views

Baka Olivera postala popularna nakon kršenja zabrane izlaska zbog “ČASA ENGLESKOG”, dobila i profil

Jasna Pejović - apr 04, 2020

Iako oni koji krše preporuke i zabrane u vrijeme vanrednog stanja ne naizlaze na blagonaklone reakcije, jedna vremešna gospođa, koja je upravo to uradila…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci