Apoteke, kiosci, benzinske pumpe rade nedjeljom

Vlada je juče usvojila prijedlog amandmana na prijedlog izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini  kojim je definisano da trgovine ne mogu da rade nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

IZUZEĆA

Amandmanom je definisano ko je izuzet, odnosno ko može raditi tim danima. To su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih prozvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijace, štandovi – tezge, vitrine i automati izvan pijaca i u pokretnim prodavnicama, prodavnice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja filmova, skladištima za trgovinu na veliko.

Specijalizovanim prodavnicama ili kioscima smatraju se oni u kojima se vrši prodaja pretežno jedne vrste robe. Za Vladu nije prihvatljiv amandman Andrije Popovića (LP) da sve prodavnice rade tokom sezone. Vlada je razmotrila usmenu informaciju o potrebi snažnijeg i bržeg unapređenja poslovnog ambijenta. Odlučeno je da se Prokonu – kompaniji koja između ostalog učestvuje u projektu 100 plus stanova – iz budžetske reserve opredijeli 128.998 eura.

Većina, odnosno 120.000 eura se odnosi na poreski dug ove kompanije za koju je Poreska uprava 13. maja donijela rješenje o prinudnoj naplati poreskog duga.

IMENOVANJA

Vlada je ponovo za v.d. generalnog direktora Direktorata glavnog državnog arhitekte u Ministarstvu turizma odredila prof. dr Dušana Vuksanovića. Za v.d. pomoćnicu direkt o r a P o r e s k e u p r a v e imenovana je Dušanka Vujisić, a za v.d. direktora Uprave za željeznice Miroslav Kukavičić, kojem je prestao mandat zbog ukidanja Direkcije za željeznice. Za v.d. generalne direktorice Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu turizma određena je Rina Ivančević.

U Odbor direktora „Skijališta Crne Gore“ ponovo su imenovani Zoran Vujović, Spasoje Vujošević, Dragana Čenić. Direktoru Lučke uprave Vladimiru Stjepčeviću prestao je mandat, zbog ukidanja tog radnog mjesta. V.d. generalnoj direktorici Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu u Ministarstvu turizma Oliveri Brajović produžen je mandat.

 

penzioneri.me/portalanalitika.me

Slične novosti

Bočicu kantariona uvek treba imati u kući: S razlogom ga zovu Bogorodičina trava!
Zdravlje
shares0 views

Bočicu kantariona uvek treba imati u kući: S razlogom ga zovu Bogorodičina trava!

Jasna Djalovic - avg 16, 2019

Mnogo ženskih tegoba može da izleči ulje, čaj ili tinktura ove moćne biljke Iako je Bogorodičina trava, poznata i pod imenima gospina trava, gospino cveće i kantarion, vrlo…

Čak i penzionisani vozači napuštaju zemlju
ljudi
shares0 views

Čak i penzionisani vozači napuštaju zemlju

Jasna Djalovic - avg 16, 2019

Vozači iz Srbije se sve češće odlučuju za odlazak u inostranstvo. Među njima ima i penzionera. Ceo svet se suočava sa problemom –…

Pozvonio starici sa buketom cveća i 20.000 evra koje joj je ukrao
ljudi
shares0 views

Pozvonio starici sa buketom cveća i 20.000 evra koje joj je ukrao

Jasna Djalovic - avg 16, 2019

Dvadesetsedmogodišnji Francuz kojeg je izjedala krivica odlučio je da posle tri godine vrati 20 hiljada evra koje je ukrao sa saučesnikom od sedamdesetogodišnje…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci