Apoteke, kiosci, benzinske pumpe rade nedjeljom

Vlada je juče usvojila prijedlog amandmana na prijedlog izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini  kojim je definisano da trgovine ne mogu da rade nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

IZUZEĆA

Amandmanom je definisano ko je izuzet, odnosno ko može raditi tim danima. To su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih prozvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijace, štandovi – tezge, vitrine i automati izvan pijaca i u pokretnim prodavnicama, prodavnice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja filmova, skladištima za trgovinu na veliko.

Specijalizovanim prodavnicama ili kioscima smatraju se oni u kojima se vrši prodaja pretežno jedne vrste robe. Za Vladu nije prihvatljiv amandman Andrije Popovića (LP) da sve prodavnice rade tokom sezone. Vlada je razmotrila usmenu informaciju o potrebi snažnijeg i bržeg unapređenja poslovnog ambijenta. Odlučeno je da se Prokonu – kompaniji koja između ostalog učestvuje u projektu 100 plus stanova – iz budžetske reserve opredijeli 128.998 eura.

Većina, odnosno 120.000 eura se odnosi na poreski dug ove kompanije za koju je Poreska uprava 13. maja donijela rješenje o prinudnoj naplati poreskog duga.

IMENOVANJA

Vlada je ponovo za v.d. generalnog direktora Direktorata glavnog državnog arhitekte u Ministarstvu turizma odredila prof. dr Dušana Vuksanovića. Za v.d. pomoćnicu direkt o r a P o r e s k e u p r a v e imenovana je Dušanka Vujisić, a za v.d. direktora Uprave za željeznice Miroslav Kukavičić, kojem je prestao mandat zbog ukidanja Direkcije za željeznice. Za v.d. generalne direktorice Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu turizma određena je Rina Ivančević.

U Odbor direktora „Skijališta Crne Gore“ ponovo su imenovani Zoran Vujović, Spasoje Vujošević, Dragana Čenić. Direktoru Lučke uprave Vladimiru Stjepčeviću prestao je mandat, zbog ukidanja tog radnog mjesta. V.d. generalnoj direktorici Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu u Ministarstvu turizma Oliveri Brajović produžen je mandat.

 

penzioneri.me/portalanalitika.me

Slične novosti

Klafuti neodoljivi krem tart sa trešnjama
Bakina kuhinja
shares0 views

Klafuti neodoljivi krem tart sa trešnjama

Jasna Djalovic - jun 14, 2019

Krem tart – klafuti (Clafoutis) je prastara francuska poslastica koja se u originalu pravi sa crnim trešnjama, ali nije neuobičajeno da se koristi…

Šta vašem tijelu uradi samo jedno gazirano piće
zanimljivosti
shares0 views

Šta vašem tijelu uradi samo jedno gazirano piće

Jasna Djalovic - jun 14, 2019

Svi već znaju da gazirana pića nisu zdrava, ali da li ste znali šta samo jedna limenka ovog popularnog napitka može da uradi…

10 ideja za brz i lagan ručak: Recepti idealni za leto, niko im neće odoleti!
Bakina kuhinja
shares0 views

10 ideja za brz i lagan ručak: Recepti idealni za leto, niko im neće odoleti!

Jasna Djalovic - jun 14, 2019

Leto je doba kada nas ubedljivo najviše mrzi da spremamo i kuvamo ručak, ali velike vrućine više nisu izgovor da vaša porodica ne…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci