Penzioneri Herceg Novog peticijom za očuvanje Bolnice Meljine

Opštinsko udruženje penzionera sa 13 Mjesnih udruženja pokrenulo je peticiju za prikupljanje potpisa za očuvanje Bolnice Meljine i njeno vraćanje u sistem javnog zdravstva Crne Gore.

Za peticiju je, kako saopštavaju, neophodno 5 hiljada potpisa građana, kako bi je predali SO Herceg Novi, Skupštini Crne Gore i Ministarstvu zdravlja.

Stoga apeluju na članove svih mjesnih udruženja penzionera, kao i na građane Herceg Novog, da u što većem broju potpišu peticiju, a to mogu obaviti na propisanim formularima u Mjesnim udruženjima penzionera najkasnije do 1. jula ili na drugim mjestima koje će naknadno odrediti. Napominju da se jedno lice može samo jednom potpisati, uz obaveznu ličnu ispravu.

U dopisu dostavljenom Radiju Jadran, iz opštinskog Udruženja penzionera podsjećaju da Bolnica postoji i radi više od vijeka te da su njene usluge koristili Novljani i turisti, čak i za vrijeme okupacija.

„Od momenta privatizacije, posljednjih 5, a naročito posljednju godinu, vodi se velika borba građana i penzionera sa Atlas grupom i državom za opstanak Bolnice i njeno prevođenje u sistem javnog zdravstva, ali za sada neuspješno. U tu borbu uključilo se i Udruženje penzionera Herceg Novi sa 13 Mjesnih udruženja i 6.781 penzionerom“, ukazuju iz Udruženja.

Međutim, kako navode, posljednja 2-3 mjeseca vodi se odlučna bitka i akcija za opstanak Bolnice, pa shodno takvom činjeničnom stanju, zaključcima organa Udruženja penzionera, dogovoru sa predstavnicima Bolnice i građanske inicijative, pokrenuli su postupak prikupljanja potpisa, obrazlažu u dopisu.

Stoga mole penzionere i građane Novoga da podrže inicijativu i daju potpis najkasnije do 1. jula ove godine, kaže se u dopisu, kojeg potpisuje predsjednik Udruženja penzionera Herceg Novi, Aco Radulović.

 

penzioneri.me/radiojadran.com

Slične novosti

10 postupaka kojima povređujemo svoje roditelje: Neke stvari se teško opraštaju!
ljudi, Novosti, Porodica
shares0 views

10 postupaka kojima povređujemo svoje roditelje: Neke stvari se teško opraštaju!

Jasna Pejović - okt 25, 2019

Donosimo vam 10 načina na osnovu kojih povređujemo naše roditelje, a da često toga nismo ni svesni: 1. Zanemarujemo ih Osnovali smo porodicu.…

Namirnice koje su saveznici protiv prehlade
Zdravlje
shares0 views

Namirnice koje su saveznici protiv prehlade

Jasna Djalovic - okt 10, 2019

Stigla je sezona prehlada. Jednako tako, stiglo je i vrijeme kada bi najviše trebalo da pazimo šta unosimo u svoj orgazam, s obzirom…

Istjerali je iz stana, od penzije plaća deložaciju
ljudi
shares0 views

Istjerali je iz stana, od penzije plaća deložaciju

Jasna Djalovic - okt 10, 2019

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Borka Petković, žena žrtva prethodnog odbrambeno-otadžbinskog rata, nakon što je deložirana iz svog stana u Banjaluci, dobila…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci