NIŠLIJA UMESTO VELIKOG SLAVLJA ZA ROĐENJE SINA KUPIO APARAT ZA DEČJU KLINIKU! Vojnik Danijel gestom oduševio sve! (FOTO)

Danijel Milenković, profesionalni vojnik i humanitarac Bojan Stanimirović, muzičar leskovačkog benda “Amadeus” zajedničkim snagama su prikupili sredstva kojim su Klinici za dečje interne bolesti kupili i poklonili pulsni oksimetar. Ovaj aparat se koristiti za invazivna merenja najbitinijih vitalnih funkcija, najmlađih pacijenata ove zdravstvene ustanove.
Danijel je rekao da je ova akcija realizovana u znak zahvalnosti jer se njegov sin, šestomesečni Mijat lečio na klici punih šest meseci. On je rekao da je novac koji je pripremio za rođenje sina preusmerio za kupovinu ovog aparata.
Prema rečima oca šestomesečnog Mijata, Danijela, profesionalnog vojnika RS, koji službuje u niškoj kasarni „Pantelej“, bebica je zbog zdravstvenih problema nakon rođenja prebačena u Klinički centar Niš i donedavno se lečila na Odeljenju neonatologije Klinike za dečije interne bolesti.

 

FOTO: KLINIČKI CENTAR

 

-S obzirom na to da sam gotovo sve vreme dok je trajalo lečenje boravio ovde, želim da od srca pohvalim celokupno osoblje Klinike, koje je maksimalno požrtvovano i koje brine o svoj dečici, tako da je ovaj poklon samo mali znak zahvalnosti, jer znam da kada su takve situacije u pitanju, potrebna je moderna medicinska oprema, a znam iz svog ličnog iskustva, da su pulsni oksimetri itekako bitni. Ja sam nakon rođenja mog četvrtog deteta, sina Mijata, odlučio da novac koji bi potrošio za slavlje, namenim u ove svrhe, a od izuzetne pomoći je bio veliki humanista i veliki čovek, Boki iz benda „Amadeus“, koji je donirao veći ostatak para, rekao je Danijel.
I na Klinici za dečije interne bolesti KC Niš, nisu skrivali zadovoljstvo zbog ovog humanog gesta.

-Meni je zaista drago što se Danijel odlučio da nam donira pulsni oksimetar, jer to je ono što nam svakako treba, za sve naše pacijente, a svakako smo svi srećni što je naš mali pacijent sada dobro i da će nakon nastavka lečenja i zdravstvene brige, porasti u jednog zdravog i lepog dečaka, tako da apelujem na sve ljude dobre volje, da slede ovakve postupke i ulažu u život, izjavio je dr Dejan Milojević, načelnik intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti KC Niš.

 

penzioneri.me/kurir.rs

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci