Žena “Uragan”: Ima 103 godine, a još trči i osvaja zlatne medalje

Džulija Hokins je 103-godišnjakinja iz SAD-a koja još uvijek aktivno trči i osvaja zlatne medalje.

Zbog svoje brzine i spretnosti dobila je nadimak “Uragan”, a 2017. godine je postavila svjetski rekord odličnim rezultatom na 100 metara.

Najveća želja ove bake jeste da inspiriše starije ljude da ne prestaju da se kreću i da se bave svojim hobijima. Smatra da je u njenim godinama svaki dan poseban, za svako novo jutro je izrazito zahvalna i zbog toga ostaje pozitivna i u pokretu.

“Tajna mog dugog života su moje strasti. Strast je ono što me tjera da nastavim dalje. Takve stvari vas jednostavno tjeraju da živite i da želite raditi. Izađite iz kuće, pokrenite se, upoznajte nove ljude i radite nešto novo svaki dan”, rekla je optimistična Džulija.

Dodala je da nikada ne odbija nova iskustva i ponude. Redovno odlazi na predstave, mjuzikle i u crkvu. Sebe smatra avanturistom i želi isprobati sve sportove i aktivnosti na koje naiđe.

Ova 103-godišnjakinja ima četiri kćerke, tri unuke i tri praunuke. Osim što se bavi trčanjem, veoma je uspješna i u biciklizmu. U nekoliko intervjua je istakla da nikada nije prošao dan u kojem nije išla da vozi bicikl ili trči, te da oduvijek uživa u sportu, prenosi “Klix.ba”.

 

penzioneri.me/klix.ba

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci