PENZIONERI PORUČILI SA PROTESTA: Najmanja penzija treba da bude 350 eura

Najmanja penzija treba da bude 350 eura i to retroaktivno od januara ove godine. Da se proporcijalno uvećavaju i ostale penzije a da se na osnovu socijalnih kartona koje posjeduje Ministarstvo rada i socijalnog staranja svim ugroženim penzionerima obezbijedi besplatna nabavka ogreva za zimu. Da Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedi besplatna nabavka lijekova penzionerima koji nijesu u mogućnosti da kupe lijekove koji su u slobodnoj prodaji, kao i subvenciju na struju svim ugroženim kategorijama penzionera, a na osnovu socijalnog kartona. Fond PIO da obustavi odbijanje članarine svim prnzionerima, dok penzioneri ne potpišu izjavu i saglasnost i odrede se kojem udruženju će njihova članarina biti usmjerena. Ovih šest zahtjeva ispostavio je danas Pokret penzionera Crne Gore na protestu koji je održan ispred zgrade Opštine u Bijelom Polju, piše Dan.

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte u lakoći informisanja.
Na protestu je bio i poslanik u Skupštini Crne Gore Maksim Vučinić, koji je kazao da ne nastupa politički, već kako bi pomogao penzionerima da dođu do dostojnog života.

“Saslušao sam sve probleme penzionera, i mogu da kažem da sam kao dio poslaničke grupe u Skupštini uradio nije dovoljno. Spreman sam još više da pomognem, jer je vaša borba pravedna, vi ste ljudi koji ste gradili ovu zemlju i vodili je na najbolji mogući način. Zato pozivam vašu delegadžciju da bvas ugostim u Skupštini CG i razgovaramo i vidimo šta možemo da pomognemo-kazao je Vučinić.

Predsjednik novoformiranog Pokreta penzionera Crne Gore Svetozar Čabarkapa pozvao je sve penzionere na jedinstvo.
” Samo na taj način možemo se boriti protiv nepravde koju nam je napravila zadnjih tri decenije odnarođena vlast. Zato pozdravljamo hapšenje grobara crnogorske privrede, predsjednika Privrednog suda i bivšeg direktora Fonda PIO koji su nas doveli do ove muke u kojoj smo se našli ne našom krivicom.Uz pomoć korumpiranog Sudstva i Tužilaštva uspjeli su da nam otmu radničku imovinu i dovedu nas na rub siromaštva.
Čabarkapa je dodao da su ostali gladni penzioneri, koji jedva satavljaju kraj sa krajem, preturaju nemoćno po kontejnerima.

“Ako aktuelna Vlada ostane gluva na naše zahtjeve, organizovaćemo za mjesec dana veliki protest u Podgorici, gdje ćemo radikalizovati protest. Mi nazad nemamo kud, ugroženi smo da nemamo ni za hljeb. Upoznaćemo sa ovim zahtjevima i Delegaciju EU i tražimo hitan sastanak sa njima, ali i zvaničnicima Crne Gore ” zaključio je Čabarkapa.

Prioritet svih politika bi trebao biti dostojanstven život svakog građanina, međutim na žalost nije tako, kazao je Sadik Klimenta iz Rožaja, dodajući da su svjesni da od raznih političkih struktura imaju mnogo opstrukcija da ne uspijevaju na ovom putu za ostvarenje prava.

“Iskreno se nadam da će svi koji su raznim pritiscima spriječeni da nam se pridruže shvatiti da smo iskreni u ovim namjerama i da nećemo dozvoliti pođele ni po kojem osnovukazao je on.Partijski dželati su nas zavađali skoro na svim poljima društvenog života a sve u njihovom političkom interesu, ne smijemo im dozvoliti da nam drže predike suprotne našim interesima, ne smijemo dozvoliti da radimo sami protiv sebe. Ja lično vjerujem da ćemo iz ove borbe izaći kao pobjednici, zato im poručujemo: Nemojte nas mučiti i odugovlačiti da prihvatite realnost, teret krize ako ga ima moramo zajedno podnositi, sramno je teret svaljivati na jedan sloj društva, a posebno na one koji su godinama izgrađivali ovu državu ” kazao je Klimenta.

Govorili su još i Miladin Šebek i Nikola Raković.

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci