Prvi crnogorski Senior Fest u Podgorici: Avantura koju ne želite da propustite!

Na dan održavanja Senior Festa, karte za staze u Avanturističkom parku na Gorici biće besplatne za penzionere

Prvi crnogorski Senior Fest – nekad i sad održaće se 30. juna u Podgorici, na brdu Gorica, sa početkom u 11.00 časova.

-Senior Fest organizuje Institut za savremeno obrazovanje i stručno usavršavanje Montenegro Education, u saradnji sa Udruženjem penzionera Podgorice, Avanturističkim parkom na Gorici, uz podršku kreativne agencije “Dobar Glas”.  Generalni pokrovitelj prvog crnogorskog Senior Festa je NLB Montenegro banka čiji će zaposleni, takodje, učestvovati u aktivnostima i druženju sa penzioneria na Gorici. Na Senior Festu će učestvovati veliki broj prijatelja Festa, udruženja i pojedinaca sa ciljem da penzionerima priušte jedan dan druženja i zabave, i da poruče našim bakama i dekama da misle na njih, kaže koordinatorka i PR Festa, Milena Čavić.

Kako dodaje, Fest je rezultat entuzijazma grupe gradjana okupljene oko projekta Senior Net, u okviru kojeg je pokrenut i prvi crnogorski portal za seniore, penzioneri.me koji su podržale drustveno odgovorne kompanije Societe General Banka  i marketi Idea, koje su i kroz svoje poslovanje posvećene penzionerima kroz razne povoljnosti i akcije, kaže Čavić.

Dodaje da je moto Senior Festa “nekad i sad“,  i da ćemo se 30. juna na Gorici prisjetiti igara koje su igrali naše bake i deke, promovisati zdrave stilove života i boravak u prirodi.
-Na Festu učestvuje Sahovski klub Dijagonale čiji će članovi igrati turnir juniori protiv seniora, Udruženje Pčelica koje će organizovati zabavne igre i takmičenja djece sa bakama i dekama, plesni klubovi, zdravstveni radnici koji će odgovarati na pitanja o zdravlju i zdravim stilovima života, mjeriti pritisak i šećer penzionerima…
Specijalni gost SeniorFesta je Podgoričanin Rizo Koljenović, učesnik Show-a Nikad nije kasno. Spisak učesnika nije konačan i svi koji žele, mogu nam se pridružiti, tako sto će nam pisati na mejl penzioneri.me@gmail.com ili u Inbox nase FB stranice Senior Net. 
– Toga dana će za seniore biti besplatne karte za avanturistički park, i, pošto je broj karata ograničen, zbog vremena i broja instruktora koji će ih pratiti, svi penzioneri koji žele da dožive avanturu osvajanja staza na Gorici, treba da se prijave na mejl penzioneri.me@gmail.com ili, takodje u Inbox nase FB strane Senior Net.
Oni koji su u boljoj formi, mogu proći teže staze, a za one bake i deke kojima je to previše zahtjevno, postoje i laganije staze, kaže Čavić. 

Organizatori pozivaju sve seniore 55+ da se prijave i za učešće u takmičenjima, igrama, trku u brzom hodanju, ili da im se pridruže u organizacionom odboru Festa.

-Cilj pojekta Senior Net je socijalna inkluzija seniora, koji se često nalaze na marginama drustva, i bivaju nepravedno zapostavljeni i zaboravljeni, čak i od najbližih, njihove djece, naravno, ne iz loše namjere, nego zbog brzog tempa života, mnogo obaveza i borbe za egzistenciju. Želimo da pošaljemo snažnu poruku, da ponekad treba da zastanemo, i da se sjetimo onih koji su zaslužni za sve što imamo i što jesmo. Nama mladjima je to samo malo  vremena koje nekada i uludo bacamo, a njima je, često, za sreću, dovoljno samo malo pažnje,  kažu organizatori.

Dodaju da pripremaju još mnogo aktivnosti i povoljnosti za seniore, izmedju ostalog i radionice za informatičko opismenjavanje seniora kako bi mogli i putem društvenih mreža i foruma da se povezuju, druže i informišu o temama koje ih interesuju.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci