UPOZNAJTE BAKA JULKU : Proslavila je 100. rođendan, prošla je svašta u životu, a sada OTKRIVA svoj recept za dugovječnost!

Kragujevčanka Julka Mitrović, proslavila je stoti rođendan. Iako je ušla u drugi vijek, cio dan je u pokretu. Neobičnu vitalnost i dobro zdravlje, kaže, duguje radu i umjerenosti u svemu, ali prije svega slozi u porodici. S njom, na rođendanskom slavlju, četiri generacije potomaka.

Kao da joj nije sto – laka i vitalna, na kapiji dočekuje goste, pita za zdravlje, daje savjete. Prije dvadeset godina, iz sela Ljuljaci, prešla je kod kćerke, i sad kaže, uživa.

“Ne pitaj me život kakav mi je bio, al vidiš koliko živim. Ali kad mi umro muž, nemam ni leba ni s leba, gladni“, kaže Julka Mitrović, stogodišnjakinja iz Kragujevca.

 Sama sa šestoro djece po cio dan u nadnici „muški je preturila“ svaki posao preko glave.“Onda nije bilo traktora, nego sam orala sa kravama. Pa djeca mala, sitna, jedno vodi krave, pretura se pred krave, jedno druži, ja plug, ćut i ne pitaj me“, prisjeća se Julka.

FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Danas, pored nje djeca, unuci, praunuci, čukununuci. Život mjeri svojim potomcima.

“Srećna sam što je dočekala, jer se mnogo namučila. Hvala bogu, sad lijepo živi, sve joj pružam, sve što je poželjela“, ističe ćerka Vera Kartalović.

“Od babe Julke, pamtim samo najlepše. Pamtim puno ljubavi, puno lepih reči“, kaže unuk Dragan Radovanović, dok praunuka Ana Pantović ističe: „Nas trinaest praunuka je očuvala sve, od najstarijeg bez malo do najmlađeg.“

„Svi su se porodili, pa po pet, šest mjeseci, pa ga donesu kod mene u selo i dok pođu u školu“, navodi Julka Mitrović.

Uz rođendansku tortu, želje, da još dugo živi. Krepka i vedra, slavljenica obećava da će biti tako.

penzioneri.me/kurir.rs

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci