Purišić: Saradnjom Ministarstva i lokalnih samouprava unaprijediti život najugroženijih osoba

Saradnjom Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) i lokalnih samouprava postižu se bolji uslovi za kvalitetniji način života najugroženijih osoba, ocijenio je ministar tog Vladinog resora, Kemal Purišić.

Iz MRSS je saopšeno da je Purišić boravio danas u radnoj posjeti opštini Danilovgrad.

Kako se navodi, Purišić i predsjednica Opšine Danilovgrad, Zorica Kovačević su razgovarali o stanju u oblasti socijalne i dječje zaštite, uslugama i servisima koje se pružaju i pripadnicima treće dobi.

Saradnja između Ministarstva i Opštine ogleda se, kako je saopšteno, kroz brojne realizovane projekte.

“Kao što su Gradski vešeraj, Dnevni boravci za stare osobe u Danilovgradu i Spužu, Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i brojni drugi”, dodaje se u saopštenju MRSS.

Iz tog Vladinog resora su naveli da su se Purišić i Kovačević usaglasili da dobra tradicija treba da se nastavi i da je potrebno da se predanije radi na poboljšanju statusa osoba u stanju socijalne potrebe, nezaposlenih, penzionera i osoba sa smetnjama u razvoju.

Dodaje se da su Purišić i Kovačević prilikom posjete Danilovgradu obišli Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i upoznali se sa djecom i zaposlenima”, kaže se u saopštenju.

“Projekat predstavlja važan korak u realizaciji ljudskih prava i pokazuje spremnost za zalaganje i pružanje što kvalitetnijih i boljih usluga i uslova za kvalitetniji način života najugroženijim osobama našeg društva”, zaključio je Purišić.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci