Purišić: Saradnjom Ministarstva i lokalnih samouprava unaprijediti život najugroženijih osoba

Saradnjom Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) i lokalnih samouprava postižu se bolji uslovi za kvalitetniji način života najugroženijih osoba, ocijenio je ministar tog Vladinog resora, Kemal Purišić.

Iz MRSS je saopšeno da je Purišić boravio danas u radnoj posjeti opštini Danilovgrad.

Kako se navodi, Purišić i predsjednica Opšine Danilovgrad, Zorica Kovačević su razgovarali o stanju u oblasti socijalne i dječje zaštite, uslugama i servisima koje se pružaju i pripadnicima treće dobi.

Saradnja između Ministarstva i Opštine ogleda se, kako je saopšteno, kroz brojne realizovane projekte.

“Kao što su Gradski vešeraj, Dnevni boravci za stare osobe u Danilovgradu i Spužu, Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i brojni drugi”, dodaje se u saopštenju MRSS.

Iz tog Vladinog resora su naveli da su se Purišić i Kovačević usaglasili da dobra tradicija treba da se nastavi i da je potrebno da se predanije radi na poboljšanju statusa osoba u stanju socijalne potrebe, nezaposlenih, penzionera i osoba sa smetnjama u razvoju.

Dodaje se da su Purišić i Kovačević prilikom posjete Danilovgradu obišli Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i upoznali se sa djecom i zaposlenima”, kaže se u saopštenju.

“Projekat predstavlja važan korak u realizaciji ljudskih prava i pokazuje spremnost za zalaganje i pružanje što kvalitetnijih i boljih usluga i uslova za kvalitetniji način života najugroženijim osobama našeg društva”, zaključio je Purišić.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima
Novosti
1 shares157 views

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima

Redakcija - mar 27, 2023

Crveni krst Crne Gore je u okviru projekta prekogranične saradnje “Briga o starijima Crna Gora - Albanija - Bosna i Hercegovina" koji se…

Počinje isplata februarskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
5 shares342 views

Počinje isplata februarskih penzija

Redakcija - mar 18, 2023

Isplata penzija za februar počela je 17. marta, a kako obavještavaju u Fondu penzijskog i invalidskog obrazovanja prosjećna pentija iznosi 374 eura. U…

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares483 views

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata

Redakcija - mar 15, 2023

Penzoneri ne mogu očekivati 150 eura pomoći uz ovu penziju, jer će im novac biti uplaćen tek kada Evropska komisija isplati 27 miliona…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci