Purišić: Saradnjom Ministarstva i lokalnih samouprava unaprijediti život najugroženijih osoba

Saradnjom Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) i lokalnih samouprava postižu se bolji uslovi za kvalitetniji način života najugroženijih osoba, ocijenio je ministar tog Vladinog resora, Kemal Purišić.

Iz MRSS je saopšeno da je Purišić boravio danas u radnoj posjeti opštini Danilovgrad.

Kako se navodi, Purišić i predsjednica Opšine Danilovgrad, Zorica Kovačević su razgovarali o stanju u oblasti socijalne i dječje zaštite, uslugama i servisima koje se pružaju i pripadnicima treće dobi.

Saradnja između Ministarstva i Opštine ogleda se, kako je saopšteno, kroz brojne realizovane projekte.

“Kao što su Gradski vešeraj, Dnevni boravci za stare osobe u Danilovgradu i Spužu, Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i brojni drugi”, dodaje se u saopštenju MRSS.

Iz tog Vladinog resora su naveli da su se Purišić i Kovačević usaglasili da dobra tradicija treba da se nastavi i da je potrebno da se predanije radi na poboljšanju statusa osoba u stanju socijalne potrebe, nezaposlenih, penzionera i osoba sa smetnjama u razvoju.

Dodaje se da su Purišić i Kovačević prilikom posjete Danilovgradu obišli Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i upoznali se sa djecom i zaposlenima”, kaže se u saopštenju.

“Projekat predstavlja važan korak u realizaciji ljudskih prava i pokazuje spremnost za zalaganje i pružanje što kvalitetnijih i boljih usluga i uslova za kvalitetniji način života najugroženijim osobama našeg društva”, zaključio je Purišić.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci