Purišić: Saradnjom Ministarstva i lokalnih samouprava unaprijediti život najugroženijih osoba

Saradnjom Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) i lokalnih samouprava postižu se bolji uslovi za kvalitetniji način života najugroženijih osoba, ocijenio je ministar tog Vladinog resora, Kemal Purišić.

Iz MRSS je saopšeno da je Purišić boravio danas u radnoj posjeti opštini Danilovgrad.

Kako se navodi, Purišić i predsjednica Opšine Danilovgrad, Zorica Kovačević su razgovarali o stanju u oblasti socijalne i dječje zaštite, uslugama i servisima koje se pružaju i pripadnicima treće dobi.

Saradnja između Ministarstva i Opštine ogleda se, kako je saopšteno, kroz brojne realizovane projekte.

“Kao što su Gradski vešeraj, Dnevni boravci za stare osobe u Danilovgradu i Spužu, Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i brojni drugi”, dodaje se u saopštenju MRSS.

Iz tog Vladinog resora su naveli da su se Purišić i Kovačević usaglasili da dobra tradicija treba da se nastavi i da je potrebno da se predanije radi na poboljšanju statusa osoba u stanju socijalne potrebe, nezaposlenih, penzionera i osoba sa smetnjama u razvoju.

Dodaje se da su Purišić i Kovačević prilikom posjete Danilovgradu obišli Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i upoznali se sa djecom i zaposlenima”, kaže se u saopštenju.

“Projekat predstavlja važan korak u realizaciji ljudskih prava i pokazuje spremnost za zalaganje i pružanje što kvalitetnijih i boljih usluga i uslova za kvalitetniji način života najugroženijim osobama našeg društva”, zaključio je Purišić.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci