Prvi crnogorski Senior Fest u Podgorici: Avantura koju ne želite da propustite!

Prvi crnogorski Senior Fest – nekad i sad Podgorica 2018. održaće se 30. juna u Podgorici, na brdu Gorica, sa početkom u 11.00 časova. Cilj Festa je da podstakne socijalnu inkluziju seniora kroz medjugeneracijsko druženje sa djecom i mladima, ali I da se cjelokupnom društvu skrene pažnja na  naše nastarije sugradjane i njihove potrebe.

Organizatori naglašavaju da su omiljeno izletište Podgoričana, brdo Goricu, “otkrili” upravo penzioneri i toga dana ćemo im, kako kažu,  izmedju ostalog, izraziti zahvalnost i na tome.

 

Dodaju da ćemo se na Senior Festu prisjetiti igara koje su su igrale nekada, promovisati zdrave stilove života, boravak u prirodi I medjugeneracijsko druženje. Prijatelji i pokrovitelji Senior Festa pripremili su brojne poklone za posjetioce Festa I nagrade za učesnike takmičenja.

Na dan održavanja Senior Festa, karte za staze u Avanturističkom parku na Gorici biće besplatne za penzionere.

Specijalni gost SeniorFesta je Podgoričanin Rizo Koljenović, učesnik Show-a Nikad nije kasno,  a na Festu će učestvovati veliki broj prijatelja Festa, udruženja i pojedinaca – djeca i roditelji iz udruženja “Pčelica”, mali šahisti iz Centra za razvoj saha “Dijagonale” na turniru Seniori protiv juniora, Plesni klub Buona Vista, koji će plesati sa seniorima, Udruženje studenata medicine koji će senioroma mjeriti pritisak i šećer I odgovarati na njihova pitanja. Seniori će moći da pozajme ćebence i naprave pravi cjelodnevni piknik u prirodi, kao nekada.

 

“Mi mladji možemo mnogo da naučimo od starijih, a imamo i veliku obavezu da našim roditeljima, dekama i bakama obezbijedimo mirnu i radosnu starost, da brinemo o njima i pokažemo im da cijenimo sve što su uradili za nas I društvo. Tu obavezu ima svako od nas prema svojim roditeljima, ali I država i društveno odgovorne kompanije. Svi zajedno, zbog brzog tempa života, često zaboravljamo na seniore. Neki od njih se sami organizuju kroz razna udruženja, a mnogi se, nakon penzionisanja osjećaju usamljeno i odbačeno. To ne smijemo dozvoliti”, kaže  koordinatorka i PR Festa, Milena Čavić.

 

Senior Fest organizuje Institut za savremeno obrazovanje i stručno usavršavanje Montenegro Education, u saradnji sa Udruženjem penzionera Podgorice, Avanturističkim parkom na Gorici, uz podršku kreativne agencije “Dobar Glas”Generalni pokrovitelj prvog crnogorskog Senior Festa je NLB Banka a.d. Podgorica, a organizaciju Festa su podržali i Idea marketi i Kafe bar i kopirnica Gemelli.

 

“Zaposleni iz ovih kompanija će, takodje, učestvovati u aktivnostima i druženju sa penzioneria na Gorici I na taj način doprinijeti osnovnom cilju i misiji Festa, a pripremili su i brojne poklone i nagrade za posjetioce Festa”kaže Čavić.

Kako dodaje, Fest je rezultat entuzijazma grupe gradjana okupljene oko projekta Senior Net, u okviru kojeg je pokrenut i prvi crnogorski portal za seniore, penzioneri.me koji su podržale drustveno odgovorne kompanije Societe General Banka  i marketi Idea.  

“Spisak učesnika za sve aktivnosti na Senior Festu nije konačan do samog dana održavanja i svi koji žele, mogu nam se pridružiti, tako sto će nam pisati na mejl penzioneri.me@gmail.com ili u Inbox nase FB stranice Senior Net” ili toga dana na licu mjesta”, zaključuje Čavić

 

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci