Prvi crnogorski Senior Fest u Podgorici: Avantura koju ne želite da propustite!

Prvi crnogorski Senior Fest – nekad i sad Podgorica 2018. održaće se 30. juna u Podgorici, na brdu Gorica, sa početkom u 11.00 časova. Cilj Festa je da podstakne socijalnu inkluziju seniora kroz medjugeneracijsko druženje sa djecom i mladima, ali I da se cjelokupnom društvu skrene pažnja na  naše nastarije sugradjane i njihove potrebe.

Organizatori naglašavaju da su omiljeno izletište Podgoričana, brdo Goricu, “otkrili” upravo penzioneri i toga dana ćemo im, kako kažu,  izmedju ostalog, izraziti zahvalnost i na tome.

 

Dodaju da ćemo se na Senior Festu prisjetiti igara koje su su igrale nekada, promovisati zdrave stilove života, boravak u prirodi I medjugeneracijsko druženje. Prijatelji i pokrovitelji Senior Festa pripremili su brojne poklone za posjetioce Festa I nagrade za učesnike takmičenja.

Na dan održavanja Senior Festa, karte za staze u Avanturističkom parku na Gorici biće besplatne za penzionere.

Specijalni gost SeniorFesta je Podgoričanin Rizo Koljenović, učesnik Show-a Nikad nije kasno,  a na Festu će učestvovati veliki broj prijatelja Festa, udruženja i pojedinaca – djeca i roditelji iz udruženja “Pčelica”, mali šahisti iz Centra za razvoj saha “Dijagonale” na turniru Seniori protiv juniora, Plesni klub Buona Vista, koji će plesati sa seniorima, Udruženje studenata medicine koji će senioroma mjeriti pritisak i šećer I odgovarati na njihova pitanja. Seniori će moći da pozajme ćebence i naprave pravi cjelodnevni piknik u prirodi, kao nekada.

 

“Mi mladji možemo mnogo da naučimo od starijih, a imamo i veliku obavezu da našim roditeljima, dekama i bakama obezbijedimo mirnu i radosnu starost, da brinemo o njima i pokažemo im da cijenimo sve što su uradili za nas I društvo. Tu obavezu ima svako od nas prema svojim roditeljima, ali I država i društveno odgovorne kompanije. Svi zajedno, zbog brzog tempa života, često zaboravljamo na seniore. Neki od njih se sami organizuju kroz razna udruženja, a mnogi se, nakon penzionisanja osjećaju usamljeno i odbačeno. To ne smijemo dozvoliti”, kaže  koordinatorka i PR Festa, Milena Čavić.

 

Senior Fest organizuje Institut za savremeno obrazovanje i stručno usavršavanje Montenegro Education, u saradnji sa Udruženjem penzionera Podgorice, Avanturističkim parkom na Gorici, uz podršku kreativne agencije “Dobar Glas”Generalni pokrovitelj prvog crnogorskog Senior Festa je NLB Banka a.d. Podgorica, a organizaciju Festa su podržali i Idea marketi i Kafe bar i kopirnica Gemelli.

 

“Zaposleni iz ovih kompanija će, takodje, učestvovati u aktivnostima i druženju sa penzioneria na Gorici I na taj način doprinijeti osnovnom cilju i misiji Festa, a pripremili su i brojne poklone i nagrade za posjetioce Festa”kaže Čavić.

Kako dodaje, Fest je rezultat entuzijazma grupe gradjana okupljene oko projekta Senior Net, u okviru kojeg je pokrenut i prvi crnogorski portal za seniore, penzioneri.me koji su podržale drustveno odgovorne kompanije Societe General Banka  i marketi Idea.  

“Spisak učesnika za sve aktivnosti na Senior Festu nije konačan do samog dana održavanja i svi koji žele, mogu nam se pridružiti, tako sto će nam pisati na mejl penzioneri.me@gmail.com ili u Inbox nase FB stranice Senior Net” ili toga dana na licu mjesta”, zaključuje Čavić

 

Slične novosti

U penziju se više neće ići sa 65 nego sa 75 godina života
Novosti, Penzije, Treće doba
shares500 views

U penziju se više neće ići sa 65 nego sa 75 godina života

Ana Ana - apr 11, 2024

Tradicionalno se u penziju odlazilo sa navršenih 65 godina, ali sada se sve više ljudi suočava sa idejom da je napuštanje radnog mjesta…

PES predložio izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares398 views

PES predložio izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Ana Ana - apr 11, 2024

Predložene izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) još su jedan pokušaj neviđene normativno pravne gimnastike u cilju produžetka mandata pojedinim sudijama…

PLJEVLJA: Domu starih doniran sto za stoni tenis
Hobi 55+, Novosti, Treće doba
shares350 views

PLJEVLJA: Domu starih doniran sto za stoni tenis

Ana Ana - apr 10, 2024

Sekretarka za sport i mlade Opštine „Pljevlja“ Milica Sekulić sa svojim saradnicima posjetila je Dom starih „Pljevlja“ i donirala sto za stoni tenis…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci