Hrvatska: Penzioneri smislili način da zarade i da se zabave

Penzionisani specijalci preduzetničkog duha u Hrvatskoj realizovali su uspješan turistički projekat i tako dodatno zaradili. Naime, sve je počelo kada je dvadesetak novopečenih penzionera shvatilo da su uprkos tome što više ne rade ostali adrenalinski zavisnici, te su nastavili da rade svoj posao ali u drugom, turističkom sektoru. Oni turiste vode u avanturu koristeći ono što su naučili tokom vojničke obuke – ronjenje, skakanje padobranom, snalaženje u prirodi bez hrane i vode i sl.

Uprkos dugogodišnjoj borbi sa hrvatskom administracijom ovi novopečeni turistički radnici sakupili su sve potrebne dozvole za obavljanje pustolovnog turizma.

“Nije lagano biti u ovoj branši, ponekad mi se čini da je lakše bilo na bojnom polju nego uhvatiti se ukoštac s hrvatskom administracijom, propisima, zakonima, pravilnicima… No mi želimo raditi sve po zakonu, pa smo zato toliko dugo pripremali projekt”, objašnjava suvlasnik firme Nemo – Adria, Rene Cipovec. Dodaje da su svi učesnici njihovih pustolovnih događaja osigurani, iako su mere predostrožnosti podignute na maksimum.

“Upravo zato jer smo bivši specijalci dobro znamo od kuda vreba opasnost i kako se tijekom neke pustolovine zaštiti od nje. Uz svakog našeg pustolova-amatera dolazi po jedan bivši specijalac, sada instruktor”, kaže on.

Detalje ne žele da otkriju ali medij piše da akcije ima i na kopnu, u vazduhu, vodi pa čak i pod zemljom na više od 10 000 kvadratnih metara.

penzioneri.me/bif.rs

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci