Hrvatska: Penzioneri smislili način da zarade i da se zabave

Penzionisani specijalci preduzetničkog duha u Hrvatskoj realizovali su uspješan turistički projekat i tako dodatno zaradili. Naime, sve je počelo kada je dvadesetak novopečenih penzionera shvatilo da su uprkos tome što više ne rade ostali adrenalinski zavisnici, te su nastavili da rade svoj posao ali u drugom, turističkom sektoru. Oni turiste vode u avanturu koristeći ono što su naučili tokom vojničke obuke – ronjenje, skakanje padobranom, snalaženje u prirodi bez hrane i vode i sl.

Uprkos dugogodišnjoj borbi sa hrvatskom administracijom ovi novopečeni turistički radnici sakupili su sve potrebne dozvole za obavljanje pustolovnog turizma.

“Nije lagano biti u ovoj branši, ponekad mi se čini da je lakše bilo na bojnom polju nego uhvatiti se ukoštac s hrvatskom administracijom, propisima, zakonima, pravilnicima… No mi želimo raditi sve po zakonu, pa smo zato toliko dugo pripremali projekt”, objašnjava suvlasnik firme Nemo – Adria, Rene Cipovec. Dodaje da su svi učesnici njihovih pustolovnih događaja osigurani, iako su mere predostrožnosti podignute na maksimum.

“Upravo zato jer smo bivši specijalci dobro znamo od kuda vreba opasnost i kako se tijekom neke pustolovine zaštiti od nje. Uz svakog našeg pustolova-amatera dolazi po jedan bivši specijalac, sada instruktor”, kaže on.

Detalje ne žele da otkriju ali medij piše da akcije ima i na kopnu, u vazduhu, vodi pa čak i pod zemljom na više od 10 000 kvadratnih metara.

penzioneri.me/bif.rs

Slične novosti

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)
Novosti, Penzije, Posao 55+
9 shares518 views

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)

Redakcija - okt 01, 2023

Prvi crnogorski SENIOR FEST održan je danas u Njegoševom parku u Podgorici uz učešće brojnih partnera i prijatelja manifestacije koja je okupila veliki…

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci