Voćni detoks: 5 vrsta voća koje ubrzava metabolizam

Antioksidansi koji pomažu ubrzanju metabolizma, sprečavaju zadržavanje tečnosti i eliminišu toksine i masti iz organizma!

Voće bogato vlaknima i vitaminima može značajno poboljšati vaše zdravlje i vratiti energiju, a redovna konzumacija određenih vrsta obogatiće zdravu ishranu.

Kruška

Kruška je veoma bogata vlaknima, što čini da se osećate sitim i smanjuje apetit. Nemojte skidati koru sa kruške jer su u njoj sva potrebna vlakna. Ovo voće sadrži dva antioksidansa neophodna za mršavljenje, katehin i flavonoid, koji sprečavaju zadržavanje tečnosti i eliminišu toksine i masti iz organizma. Ubacivanje krušaka u redovnu ishranu reguliše holesterol i smanjuje mogućnost dobijanja koronarnih bolesti i dijabetesa.

Pomorandža

Vrednost kalorija u pomorandži je mala, a sadrži dosta korisnih supstanci, što nam pomaže da zaboravimo na glad neko vreme tokom dijete. Stalnim konzumiranjem pomorandži naše telo se hidrira i smanjuje količinu kalorija koje dnevno unosimo.

Banana

Rastvorljiva vlakna iz ovog voća smanjuju apetit, a ako često jedete banane za doručak to vam može poboljšati imuni sistem i stanjiti struk. Bananu treba jesti posle napornog treninga kako biste obnovili energiju, a kombinacija banane i čokolade savršena je užina za svakog sportistu.

Kokos

Kokosov orah će pomoći da ubrzate metabolizam, kao i da se osećate siti. Ovu ukusnu voćku možete uključiti u ishranu tako što je možete iseckati i dodati u salatu ili kari. Poznata, čudesna namirnica za mršavljenje jeste i kokosovo ulje pomoću koga možete lako izgubiti kilograme.

Jabuke

Ne samo da vam vlakna iz jabuka smanjuju apetit, već ovo voće ubrzava metabolizam i dovodi do brzog gubitka težine. Takođe, jabuke su dobre i za zdravlje srca i imunog sistema. Poznat je i napitak od vode, jabuke i cimeta koji pomaže da lako i brzo izgubite kilograme.

vocni_detoks_5_vrsta_voca_koji_ubrzavaju_metabolizam1

penzioneri.me/Lisa

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci