OVAKVE VESTI MAME OSMEH Penzioneri koji ispunjavaju ovaj uslov dobiće i više od 400 evra!

Dobra vest za oko 12.000 najstarijih kojima primanja stižu iz Slovenije. Dobiće iznos od 127 do 437 evra, a prvi rok za prijavu ističe 30. aprila.

Penzioneri kojima deo primanja stiže iz Slovenije, najkasnije do 30. aprila mogu da se prijave Slovenačkom zavodu za penzijsko osiguranje kako bi do 30. septembra dobili dodatak na penziju u iznosu od 127 do 437 evra. Onima koji zahteve dostave posle tog roka, odnosno između 30. aprila i 30. septembra, novac će stići do kraja godine.

Prema statistici, u Srbiji je gotovo 12.000 slovenačkih penzionera. Visina iznosa koji će dobiti zavisi od penzije koju primaju. Takođe, svim onim penzionerima koji ne ispoštuju rokove biće isplaćen najniži iznos.

– On zavisi od visine penzije korisnika, uzimajući u obzir i inostrane penzije koje primaju – kaže naš sagovornik. – U 2019. godini ovaj dodatak iznosi od 127 do 437 evra. Korisniku koji je ostvario pravo na srazmernu penziju, primenom ugovora između Srbije i Slovenije, visina godišnjeg dodatka odrediće se prema srazmernom delu.

Penzioneri

Penzioneri, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Svi koji žele da dobiju slovenački dodatak trebalo bi da tamošnjem fondu dostave izjavu sa podatkom o visini dela čeka koji dobijaju u našoj zemlji, odnosno koji su primili u januaru ove godine.

Prijave za slovenački dodatak se mogu slati preko interneta, ali i poštom. Sve podatke bi trebalo dostaviti na obrascu koji su dobili od Zavoda iz Ljubljane. Ugovor između dve države, Slovenije i Srbije, postoji punih devet godina. U međuvremenu su potpisani i sporazumi o elektronskoj razmeni podataka.

 

penzioneri.me/Novosti/D.S.

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci