OVAKVE VESTI MAME OSMEH Penzioneri koji ispunjavaju ovaj uslov dobiće i više od 400 evra!

Dobra vest za oko 12.000 najstarijih kojima primanja stižu iz Slovenije. Dobiće iznos od 127 do 437 evra, a prvi rok za prijavu ističe 30. aprila.

Penzioneri kojima deo primanja stiže iz Slovenije, najkasnije do 30. aprila mogu da se prijave Slovenačkom zavodu za penzijsko osiguranje kako bi do 30. septembra dobili dodatak na penziju u iznosu od 127 do 437 evra. Onima koji zahteve dostave posle tog roka, odnosno između 30. aprila i 30. septembra, novac će stići do kraja godine.

Prema statistici, u Srbiji je gotovo 12.000 slovenačkih penzionera. Visina iznosa koji će dobiti zavisi od penzije koju primaju. Takođe, svim onim penzionerima koji ne ispoštuju rokove biće isplaćen najniži iznos.

– On zavisi od visine penzije korisnika, uzimajući u obzir i inostrane penzije koje primaju – kaže naš sagovornik. – U 2019. godini ovaj dodatak iznosi od 127 do 437 evra. Korisniku koji je ostvario pravo na srazmernu penziju, primenom ugovora između Srbije i Slovenije, visina godišnjeg dodatka odrediće se prema srazmernom delu.

Penzioneri

Penzioneri, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Svi koji žele da dobiju slovenački dodatak trebalo bi da tamošnjem fondu dostave izjavu sa podatkom o visini dela čeka koji dobijaju u našoj zemlji, odnosno koji su primili u januaru ove godine.

Prijave za slovenački dodatak se mogu slati preko interneta, ali i poštom. Sve podatke bi trebalo dostaviti na obrascu koji su dobili od Zavoda iz Ljubljane. Ugovor između dve države, Slovenije i Srbije, postoji punih devet godina. U međuvremenu su potpisani i sporazumi o elektronskoj razmeni podataka.

 

penzioneri.me/Novosti/D.S.

Slične novosti

VLADA DAJE SAGLASNOST FONDU PIO: Penzije ipak dižu za 8,35 procenata
Novosti, Penzije, Treće doba
9 shares415 views

VLADA DAJE SAGLASNOST FONDU PIO: Penzije ipak dižu za 8,35 procenata

Redakcija - jun 08, 2023

Vlada će na današnjoj sjednici dati saglasnost Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) da vanredno uskladi penzije i poveća ih za ukupno 8,35…

Smještaj u staračkim domovima i do 1.000 eura, ombusman tvrdi da se krše prava korisnika
Novosti, Propisi, Treće doba
3 shares387 views

Smještaj u staračkim domovima i do 1.000 eura, ombusman tvrdi da se krše prava korisnika

Redakcija - jun 07, 2023

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda ustanovio je da su u domovima za stare povrijeđeni principi socijalne zaštite i da se time krše zakonom…

FRANCUSKA: Na protestu protiv penzione reforme 30.000 ljudi, uhapšeno 17 osoba
Uncategorized
5 shares254 views

FRANCUSKA: Na protestu protiv penzione reforme 30.000 ljudi, uhapšeno 17 osoba

Redakcija - jun 06, 2023

Na protestu protiv penzione reforme u Parizu okupilo se danas 31.000 ljudi prema podacima policijske prefekture, dok sindikati navode broj od 300.000, prenio…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci