Čak 1179 penzionera u Herceg Novom prima ispod minimalnih 179 eura

Hercegnovski penzioneri su revoltirani jer minimalna penzija nije povećana sa 125 na 150 eura, kao i najavljenim poskupljenjem struje, a generalno sve većim troškovima života.

Poznato je da su i bez ovog poskupljenja građani Crne Gore plaćali najskuplju struju u regionu. Tu cijenu penzioneri i siromašni građani ne mogu podnijeti. Savez penzionera smatra da nije bilo nikakve potrebe za poskupljenjem koje je pogodilo većinu penzionera Crne Gore, rekao je godišnjoj Skupštini Opštinskog Udružnja penzionera, predsjednik Saveza penzionera Crne Gore, Branko Vešović

Posebna pažnja na Skupštini posvećena je rješavanju stambenog pitanja brojnih socijalno ugroženih penzionera, kao i otvaranju narodne kuhinje.

Sekretarka za lokalnu samoupravu, Vesna Samardžić, rekla je da se intezivno radi na pronalaženju adekvatne lokacije za izgradnju stambene zgrade za penzionere.

Najveći dio sredstava sa kojima raspolaže Udruženje penzionera Herceg Novog ide na humanitarnu pomoć onima koji se nalaze u teškom socijalnom položaju, čulo se na Skupštini.

– Glavni problem u životu penzionera je socijalni status. Jer, nominalna vrijednosti penzije je neodrživa, mnogi nemaju krov nad glavom i zebu od neadekvatne zdravstvene zaštite ako se ugasi Bolnica Meljine – rekao je predsjednik Udruženja Herceg Novog, Aleksa Radulović.

Udruženje penzionera Herceg Novi broji 6857 penzionera, od kojih njih 1178 prima penziju ispod minimuma životne egzistencije od 179 eura, a njih 3132 primaju penziju manju od 283 eura, te su dovedeni na rub bijede i jedva preživljavaju, čulo se na godišnjoj Skupštini ove organizacije. Čak 103 penzionera u Herceg Novom nemaju riješeno stambeno pitanje, a njih 31 je ozbiljno socijalno ugroženo.

 

penzioneri.me/radiojadran

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci