Verica Rakočević (71) o modi, Veljku i tretmanima: 5 razloga zašto je život na selu bolji nego u gradu!

Jedna od najuspešnijih modnih dizajnerki otkriva šta je naučila iz teških trenutaka i priznaje da je tek u zrelim godinama počela da uči iz svojih grešaka

Umetnički izraz Verice Rakočević (71) koja na modnoj sceni traje 36 godina oduvek je bio pokazatelj hrabrosti i dokaz da jedinstvenost i kvalitet opstaju, uprkos naletu novih trendova.

Kreirala je za poznate svetske modne kuće i imala brojne revije u Milanu, Los Anđelesu, Moskvi, Atini, Solunu, kao i na “Nedelji visoke mode” u Rimu.

Kroz svoje kolekcije protkala je stil samosvesnih, jakih i harizmatičnih žena, kakva je bila i Čučuk Stana, njena nepresušna inspiracija.

Svoj životni mozaik sklopila je kraj 35 godina mlađeg supruga Veljka Kuzmančevića, sa kojim deli sreću i mir u domu na Avali.

Verica za Stilotkriva tajnu dugotrajne karijere, dobrog izgleda u osmoj deceniji i gde vidi okosnicu modnog ukusa kod žene.

Koja je tajna Vašeg uspeha, šta je to što Vas je održalo da istrajete uprkos padovima?

“Ljubav prema profesiji, najveca sreća je kada možete da živite od posla koji obožavate. Život je i uspon i pad i u tome je i čudesna lepota ove stvarnosti u kojoj smo trenutno. Moj uspeh se temelji na principijelnosti, ne povlađivanju trendovima i lošem ukusu, ma koliko bi to moglo da bude materijalno isplativo”.

Koji trenutak u karijeri Vam je bio prelomni, kada ste na sebe bili najponosniji?

“1999 godina kada sam samo mesec dana posle bombardovanja predstavila svoju kolekciju inspirisanu starom srpskom gradskom nošnjom na Nedelji visoke mode u Rimu. Zaključak kritike u prestižnom “Milano financa”od koje drhte svi dizajneri, a koji je bio “Posle kilometara pređenih materijala na rimskim kermesima, konačno smo videli nešto novo, nešto kao bajka” značilo je da sam se popela tamo gde sam želela”.

Šta ste naučili iz teških trenutaka u životu, koliko su vas ojačali?

Ovan sam u horoskopu i što su problem i prepreka veći, meni je to jači stimulans. Kosovski gen je tu učinio da svaku prepreku shvatim kao izazov, a poraz kao energetsko punjenje, da jurim u pobedu”.

Učite li iz svojih grešaka?

“Na žalost, to sam naučila tek u ovim zrelim godinama. Priznajem da i dalje gajim dete u sebi da bih mogla da shvatim život kao igru”.

Gde je okosnica dobrog stila, smatrate li da se žena sa osećajem za stil rađa ili ga stiče s godinama?

“Mislim da se rađamo sa urođenim osećajem za stil, a da kasnije to dobija onaj kvalitet koji ličnim pečatom definišemo”.

Okosnica dobrog stila je čuvena izrekaKoko Šanel “Nikada haljina ne sme da korača ispred vas“,  koju sam ja izgovarala pre nego što sam pročitala da je njena”.

Vaša ljubav sa Veljkom ruši sve predrasude i tabue. Kako uspevate u tome i da li vas pogađaju loši komentari?

“Ne znam da postoje loši komentari od onih do čijeg mišljenja mi je stalo, drugi me ne interesuju i ne primećujem ih. Ako postoje, držim se izreke da su za vukovima uvek kerovi lajali.

Imam privilegiju da živim mirnim i povučenim životom sa genijalnim umetnikom koji je lep, zgodan, mlad i mudriji od svakog muškarca od 70 godina.

Najveća ludost koju ste uradili zbog ljubavi?

“Zbog mene su radili ludosti, a ako je za publiku ludost imati 35 godina mlađeg muža neka to bude to”.

5 razloga zašto je život na selu bolji nego u gradu?

“Mogla bi vam nabrojati 55, ali zadržacu se na vašem broju: mir, čist vazduh, sloboda koju vam priroda daje, povezanost sa zemljom (hodanje bosih nogu po travi izvlači svu negativnost koju skupite tokom dana) zrikavci koji vas uspavljuju umesto sedativa,zdrava hrana koju sami proizvedete”.

 

penzioneri.me/stil.kurir.rs

Slične novosti

URA: Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke
Novosti, Penzije, Treće doba
shares320 views

URA: Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke

Ana Ana - apr 19, 2024

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog…

Danas počinje isplata martovskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

Danas počinje isplata martovskih penzija

Ana Ana - apr 19, 2024

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija. Prosječna penzija (bez obračunate razlike) za mart…

URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za povećanje srazmjernih penzija i dječijih dodataka
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za povećanje srazmjernih penzija i dječijih dodataka

Ana Ana - apr 17, 2024

Poslanički klub Građanskog pokreta URA traži dopunu dnevnog reda V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore sa predloženim izmjenama i dopunama Zakona o…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci