SVI GA U ČUDU GLEDAJU Penzioner sa Manjače ogrev nabavlja na NESVAKIDAŠNJI NAČIN (FOTO)

Putnički automobil “pasat karavan” ljubljanskih registarskih oznaka, star dve godine, služi Zoranu Čubruloviću, penzioneru iz sela Ledenice na Manjači, koji se u rodno mesto vratio posle četiri decenije u Sloveniji, za prevoz balvana.

– Sva drva za ogrev dovezao sam “pasatom” iz šume, uz strminu veću nego na Triglavu. U jednoj turi stanu dva kubika. Još je problem što je drvo mokro posle kiše, pa je još teže. Vozio sam istim autom i šljunak za kuću, kamen iz reke Krupe, željezne cevi, dasku, svašta… – priča Zoran pokazujući lepo uređeno imanje u rodnom kraju, piše Srpskainfo.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

On kaže da se ovde, pre njegovog odlaska u Sloveniju 1978. godine, teško živelo, isto kao i u Rekavicama odakle je poreklom njegova supruga Đuja.

– Ovde mi je sada lepše i bolje nego u Ljubljani, vazduh je čistiji, a srce punije. Nekada je moj otac, a tako i deda, s velikog kamena nabacivao se na konja koji je sve donosio na leđima, i ljude, stvari, hranu. Sada se, moj kolegane, ovde dobro živi, a dok je mene, biće i auta – opisuje Zoran život u Ledenicama nekada i sada.

Ne brine ga što “pasat” vozi veliki teret i što bi to moglo loše uticati na motor.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

– To je mašina, neka vozi dokle može. Kada se pokvari, nabaviću drugu. Narod gleda šta radim, čudi se i pita zašto ne nabavim traktor ili nekog angažujem za prevoz drva. Čemu će mi sve to kada imam auto. Jadna meni moja, a njemu njegova majka, jer nas je sudbina, njega Slovenca po poreklu i registraciji, a mene Srbina s Manjače, sastavila u ovom potoku – kaže Zoran kojem u poslu pomažu dva mladića iz komšiluka.

 

penzioneri.me/blic.rs

Slične novosti

Počinje isplata februarskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
5 shares342 views

Počinje isplata februarskih penzija

Redakcija - mar 18, 2023

Isplata penzija za februar počela je 17. marta, a kako obavještavaju u Fondu penzijskog i invalidskog obrazovanja prosjećna pentija iznosi 374 eura. U…

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares483 views

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata

Redakcija - mar 15, 2023

Penzoneri ne mogu očekivati 150 eura pomoći uz ovu penziju, jer će im novac biti uplaćen tek kada Evropska komisija isplati 27 miliona…

Zaraženi kovidom u Domu starih u Podgorici stabilno i dobro
Novosti, Treće doba, Zdravlje
3 shares294 views

Zaraženi kovidom u Domu starih u Podgorici stabilno i dobro

Redakcija - mar 09, 2023

Direktorica Doma starih u Podgorici Jelena Šofranac kazala je u emisiji “Mreža” na TVCG da je u osmoro pacijenata zaraženo korona virusom, ali…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci