Senior fest u Podgorici 1. oktobra

Senior fest – festival posvećen seniorima, održaće se u Njegoševom parku u Podgorici, na Međunarodni dan starih, 1. oktobra.

Kako je najavljeno, pripremljeni su brojni sadržaji i aktivnosti za najstarije građane – izložbe, edukativna predavanja, takmičenja, kao i koncert KIC Pop hora.

Organizator događaja je Institut “Montenegro Education”, Portal “Penzioneri.me” u partnerstvu sa Glavnim gradom, Fondom PIO, resornim ministarstvima, kao i društveno odgovornim kompanijama.

“Veliki doprinos organizaciji dao je i Dom starih u Podgorici, koji će toga dana ugostiti, prvo na Senior festu, a potom u svojoj zgradi, korisnike svih domova starih iz Crne Gore – iz Pljevalja, Nikšića, Bijelog Polja, Risna, kao i korisnike dnevnih centara za starije iz više crnogorskih gradova”, navodi se u saopštenju.

Organizatori su pozvali sve seniore da se prijave za aktivno učešće u aktivnostima i takmičenjima, a obezbijeđene su, kako dodaju, i vrijedne nagrade.

Za Senior šahovski turnir mogu se prijavitti na broj telefona: 069/490-279 – Šahovski klub Dijagonale.

Za takmičenje u plesu seniori se mogu prijaviti na broj telefona: 067/224-729 – Plesni klub Jet Set.

Senior fest počinje u 10 sati, a završava koncertom KIC Pop hora koji počinje u 16 časova.

SENIOR FEST su podržali i Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Fond PIO, CKB banka, Evropska kuća u Podgorici, a sadržaje tokom festa I brojne nagrade su obezbijedili Fond PIO, CKB, BENU, IDEA, Restoran Radovče, Foklorni ansambl “Podgorica”, Fizikalna terapija Vertebra, Kuća mode i ljepote Zoran, Udruženje penzionera Podgorica, Crveni krst Crne Gore, Prihvatilište za napuštene životinje “Mali i veliki raj”, Tai Chi klub Podgorica, Kuća zdravlja Glavnog grada, Dom starih Podgorica.

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci