Senior fest u Podgorici 1. oktobra

Senior fest – festival posvećen seniorima, održaće se u Njegoševom parku u Podgorici, na Međunarodni dan starih, 1. oktobra.

Kako je najavljeno, pripremljeni su brojni sadržaji i aktivnosti za najstarije građane – izložbe, edukativna predavanja, takmičenja, kao i koncert KIC Pop hora.

Organizator događaja je Institut “Montenegro Education”, Portal “Penzioneri.me” u partnerstvu sa Glavnim gradom, Fondom PIO, resornim ministarstvima, kao i društveno odgovornim kompanijama.

“Veliki doprinos organizaciji dao je i Dom starih u Podgorici, koji će toga dana ugostiti, prvo na Senior festu, a potom u svojoj zgradi, korisnike svih domova starih iz Crne Gore – iz Pljevalja, Nikšića, Bijelog Polja, Risna, kao i korisnike dnevnih centara za starije iz više crnogorskih gradova”, navodi se u saopštenju.

Organizatori su pozvali sve seniore da se prijave za aktivno učešće u aktivnostima i takmičenjima, a obezbijeđene su, kako dodaju, i vrijedne nagrade.

Za Senior šahovski turnir mogu se prijavitti na broj telefona: 069/490-279 – Šahovski klub Dijagonale.

Za takmičenje u plesu seniori se mogu prijaviti na broj telefona: 067/224-729 – Plesni klub Jet Set.

Senior fest počinje u 10 sati, a završava koncertom KIC Pop hora koji počinje u 16 časova.

SENIOR FEST su podržali i Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Fond PIO, CKB banka, Evropska kuća u Podgorici, a sadržaje tokom festa I brojne nagrade su obezbijedili Fond PIO, CKB, BENU, IDEA, Restoran Radovče, Foklorni ansambl “Podgorica”, Fizikalna terapija Vertebra, Kuća mode i ljepote Zoran, Udruženje penzionera Podgorica, Crveni krst Crne Gore, Prihvatilište za napuštene životinje “Mali i veliki raj”, Tai Chi klub Podgorica, Kuća zdravlja Glavnog grada, Dom starih Podgorica.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci