Penzionerima na Tuškom putu nedostaje parking i Dom zdravlja

Iako penzioneri koji žive u zgradama na Tuškom putu u Podgorici imaju sve uslove za mirno i lijepo stanovanje, neke bitne stvari ipak nedostaju.

Sagovornik emisije “Mreža” Zdravko Matović kaže da penzioneri već par godina nemaju svoju ambulantu i Dom zdravlja, a tim ni mogućnost da se redovno pregledaju.

“Tu su bili dva doktora i sve je funkcionisalo dobro. Radili su u dvije smjene”, prisjeća se Matović, koji je i upravnik zgrade.

Matović je skrenuo pažnju i na odlaganje otpada u ovom anaselju, predloživši da bi bilo dobro da se postavi još par kontejnera.

“U međuvremenu su se otvorili poslovni prostori otvorili. Ovdje bi trebalo napraviti jedan podzemni kontenjer”, dodao je on.

Iz gradskog preduzeća “Čistoća” kažu da će se naći rješenje i da će biti još novih kontenjera.

Kako je kazala Senada Mulešković iz ovog preduzeća. mora se razmotriti da li na tim lokacijama, koje oni smatraju kao adekvatne, postoje podzemne instalacije.

“To je svakako otežavajuća okolnost za ugradnju polupodzemnih kontenjera, ali u saradnji sa stanarima možemo naći neko adekvatno rješenje. Ukoliko ne bude postojala mogućnost za ugradnju polupodzemnih, možemo svakako postaviti dodatne metalne kontenjere, ukoliko oni budu smatrali da će se na taj način ovaj problem riješiti”, poručila je ona.

Mještani su nezadovoljni jer postoji i problem smeća. Naime, navode da preko puta zgrada postoji mini deponija.

“Čuli smo da je to industrijska zona i da se tu nešto predviđa”, kazao je Matović.

I na to će službe “Čistoće” reagovati i utvrditi vlasništvo zemljišta, jer je u pitanju nelegalno odlaganje otpada.

“Svjedoci smo koja vrsta otpada je ovde odložena. U gradu imamo prostore koje su namijenjene za besplatno odlaganje. Zemljani šut, zemljani iskopi i građevinski šut se besplatno može odložiti na odlagalištu Mojanjski krst u gradskoj opštini, u opštini Zeta. Dakle, jako je bitno pomenuti i odgovornost samih građana, odnosno pojedinaca koji na ovaj način devastiraju javne površine”, poručila je Mulešković.

Matović je podsjetio na još jedan problem stanara zgrade penzionera, a to je da nemaju svoje obilježeno parking mjesto, te da se moraju snalaziti gdje da ostave svoje vozilo.

Na pitanja koje je redakcija emisije “Mreža” proslijedila gradskim službama kako riješiti sve probleme mještana tog naselja, odgovore nijesu stigli.

Slične novosti

MILOVIĆ: Smanjenje penzionih doprinosa tektonski potres ekonomije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares195 views

MILOVIĆ: Smanjenje penzionih doprinosa tektonski potres ekonomije

Ana Ana - maj 09, 2024

Smanjenje penzionih doprinosa tekstonski potres ekonomije Crne Gore, kazao je Nikola Milović, poslanik Demokratske partije socijalista i nosioc liste “Budva može bolje”. Upozorava…

Fond PIO: Povećanje minimalnih penzija dovelo do deficita od 35 odsto
Novosti, Penzije, Pitanja
shares723 views

Fond PIO: Povećanje minimalnih penzija dovelo do deficita od 35 odsto

Ana Ana - maj 04, 2024

Prihodi od doprinosa na zarade porasli su u prvom kvartalu za 22,5 odsto, ali bez obzira na veće prihode, deficit Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja…

Krajem maja ili početkom juna odluka o eventualnom povećanju penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Krajem maja ili početkom juna odluka o eventualnom povećanju penzija

Ana Ana - maj 03, 2024

Fond PIO donijeće krajem maja ili početkom juna odluku o eventualnom povećanju penzija. “Podatke o visini parametara koji su bitni za usklađivanje penzija…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci