Rodila je sina u 72. godini, ali priznaje da je prestara da ga podiže!

Poslije više neuspjelih pokušaja da dobiju dijete Daljinder (73) i Mohinder Singh Gil (80) prošlog su marta posle 46 godina braka dobili su sina Armana. Majka iz Indije je svoje prvo dijete rodila sa 72 godine i priznaje da njeno zdravstveno stanje nije najbolje, ali da je vredjelo.

Daljinder Kaur (73) iz Amritsara sina je rodila 19. aprila 2016. godine. Od kad je rodila pati od visokog pritiska i slabljenja zglobova. Njen sin Arman nedavno je propuzao što dodatno opterećuje njegovu staru majku koja ga je prestala dojiti posle tri mjeseca.

– Pritisak mi se pogoršao i vrlo brzo se umaram. Posjetila sam nekoliko doktora, ali samo su mi dali lijekove i promijenili način ishrane – rekla je sedamdeset trogodišnja majka.

Kaže kako je zabrinuta za Armana.

 Moram se brinuti o svom zdravlju, ali moram se brinuti i za Armana isto. Otkad je propuzao i ja pužem s njim i teško je. Moje tijelo to ne može podnijeti, teže je nego sam mislila – priznaje.

Daljinder svoje je prvo dijete rodila nakon 46 godina braka. Njen muž Mohinder Singh Gill (80) složio se sa in vitro oplodnjom, prenosi Dejli Mejl.

Dr Anurag Bishnoi (43) voditelj Nacionalnog Centra za plodnost u Indiji, odlučio je pomoći bračnom paru da prošire svoju obitelj i postanu roditelji.

Arman Singh napunio godinu dana. Kada se rodio, imao je 1,6 kilogram, a sad ima 6,8 kilograma.

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Foto: Profimedia/Barcroft Media

Dječak je još premršav

– Još je neuhranjen. Moguće je da tako mršav jer ga nisam hranila kako treba. Prestala sam da ga dojim kad je napunio tri mjeseca jer nisam imala dovoljno mlijeka. Pitali smo doktore postoji li kakav lijek koji mu možemo dati kako bismo mu povećali kilažu, ali rekli su nam da bi trebalo da se udeblja prirodnim putem. Osjećam se iscrpljeno i jedino kad se mogu odmoriti je kad Arman zaspe. Moj muž i ja često se i lako razbolijevamo zbog godina, ali moramo da se nosimo s tim kako bismo mogli da se brinemo za našeg sina. Ja radim većinu posla, ali njegov otac pridonosi na koji god način može – kaže njegova majka i dodaje da je dosta mršav i da mu pelene njegova uzrasta ne pristaju.

Daljinder ipak naglašava ne žali ni za čim.

– Volim ga. On je simpatično dijete i svima se smiješi i to mi olakšava stvari jer mogu biti mirna kad je neko oko mene. Cijele dane provedem s njim. Odlučili smo da nećemo da tražimo nikakvu pomoć. Jako voli svoga oca. Uvijek mu je u naručju, ako sam ja zauzeta kuvanjem – kaže Daljinder.

Kada Arman napuni godinu, 19. aprila roditelji planiraju da ga odvedu u Zlatni hram da dobije blagoslov za zdravlje i budućnost.

Slične novosti

SPP: Penzioneri pokradeni, prevareni pa ostavljeni, kako zamisliti život sa 150 € mjesečno?
Novosti, Penzije
shares0 views

SPP: Penzioneri pokradeni, prevareni pa ostavljeni, kako zamisliti život sa 150 € mjesečno?

Jasna Pejović - mar 10, 2022

Pokradeni, prevareni pa ostavljeni. Agonija penzionera, istih onih ljudi koji su svojim radom izgradili ovu državu koju naše generacije nemilosrdno i pohlepno harče,…

Penzioneri sa sjevera dostavljaju inicijativu Skupštini za izmjenu zakona
Novosti, Penzije
shares0 views

Penzioneri sa sjevera dostavljaju inicijativu Skupštini za izmjenu zakona

Jasna Pejović - mar 06, 2022

Penzioneri sa sjevera Crne Gore sjutra će u 11 sati dostaviti inicijativu skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje kroz koju traže,…

Penzionerima čija je penzija ispod prosječne pomoć od 50 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
shares0 views

Penzionerima čija je penzija ispod prosječne pomoć od 50 eura

Jasna Pejović - feb 24, 2022

Na današnjoj sjednici Vlade obezbijeđena je jednokratna pomoć u iznosu od 50 eura, za 77.753 penzionera čija je visina penzije ispod prosječne, što…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci