BAKA SA 90 GODINA PRVI PUT VIDJELA MORE: Njena reakcija će vas rasplakati! (VIDEO)

Enid Mari Vajd rođena je 1927., što znači da je doživjela mnogo toga tokom svog života.

Živjela je za vrijeme velike krize i Drugog svjetskog rata, doživjela je politička previranja i nemire u 60-ima te je imala priliku da učestvuje u modnom trendu koji se pojavio u 80-ima, a riječ je o jako visokim i bujnim frizurama.

Ujedno je dio generacije koja je gledala prenos slijetanja na Mjesec, no bez obzira što je na Zemlji provela 90 godina, još jednu stvar nikada nije vidjela – plažu.

Enid nikada nije osjetila mokar pijesak pod golim stopalima, nikada joj valovi nisu zapljusnuli noge te nikad nije iskusila radost pravljenja dvorca od pijeska.

Sada je došlo vrijeme da se i to promijeni budući da su ćerke odlučile da je odvedu na najveće putovanje njenog života.

Neki od nas uzimaju posjete na plažu zdravo za gotovo, teško nam je da povjerujemo da neko nikada nije bio na plaži. Nije tačno poznato zašto ova baka nikada nije otišla na plažu, ali nakon što joj je 2014. preminuo suprug, njezine su kćeri preuzele brigu za nju i za njezin dugogodišnji problem s plažom.

Enid je uskoro počela da putuje između Kalifornije i Nju Džerzi gdje su živjele njezine ćerke Džini i Doroti. Tokom tog vremena su njeni prijatelji i porodica smislili predivno iznenađenje. Džini prepričava:

– Mama je prvobitno bila jako zbunjena jer je neko donio kolica, znala je da ih već imamo. Uskoro je shvatila da napokon ide na plažu, da će napokon moći da dotakne pijesak i da vidi valove te je bila jako uzbuđena.

Većinom roditelji vode djecu na plažu, ali ovdje su uloge bile preokrenute. Enid nije mogla da vjeruje da će napokon moći da uživa u plaži i pijesku.

Budući da Enid nije mogla da se kreće lako kao nekada, kretanje joj je omogućeno korištenjem posebnih kolica kojima je došla do vode kroz pijesak. Kada su joj noge po prvi put dotakle plažu u Ensenadi, Kalifornija, Enid je počela da plače. Njena ćer Džini je bila jednako emotivna kada je rekla:

– Bilo je neopisivo divno što smo joj mogli da joj damo taj dar, mislila sam da će da bude sretna, ali nisam bila pripremljena na tako veliku reakciju zbog malenog znaka pažnje od prijatelja, porodica i komšija.

Ponekad nas malene stvari podsjete na ljepotu života. Okean je mjesto koje uvijek može da nas obraduje, a izraz Enidinog lica dok joj noge dotiču vodu je zaista predivan. Pogledajte samo njeno nasmiješeno i radosno lice.

Enid uživa kao nikad prije dok stavlja noge u vodu i radosno je pršće okolo. Pokraj nje je veseli pas koji radosno laje, a Enid ne može zauzdati smijeh dok je ćeri vrte na kolicima kroz vodu.

Nikada niste prestari da se radujete kao dijete, a Enid je imala priliku još jednom da se obraduje i da se ponaša kao dijete prije nego što dođe vrijeme za odlazak u vječnost. Nema veće nagrade za dobro proživljen život nego prilika da provede poseban trenutak sa svojom porodicom.

Enid je toliko uživala u posjeti plaži te je odlučila da njen pepeo bude pomiješan s pepelom njenog supruga te da ga se raširi po okeanu.

 

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci