“Natrpali su mi usta tabletama i zalili vodom”: Par u Goraždu drogirao, a potom pljačkao kuće omamljenih penzionera

Policija u Višegradu, u saradnji s kolegama iz Goražda, uhapsila je u srijedu Erminu Bogdanić (39) i Eldina Heraka (35) iz Goražda zbog sumnje da su 25. novembra u naselju Gornja Crnča kod Višegrada i 27. novembra u goraždanskom naselju Glamoč opljačkali tri kuće. Ovaj par je žrtvama podmetao za sada nepoznate vrste tableta, čime bi ih onesposobio za pružanje otpora i slanje poziva u pomoć.

– Prema predlogu policajaca, uz nadzor okružnog javnog tužioca, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Višegradu za pretres stana i drugih prostorija, pretresen je stan koji koristi E. B. i tom prilikom su pronađeni novac, mobilni, aparat za mjerenje šećera i hrana, koji su ukradeni – saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

U Gornjoj Crnči kod Višegrada na meti razbojničkog para bile su kuće povratnica Samije O. i Raseme K. Dok istraga još traje, kuće žrtava drske pljačke su prazne, jer su povratnice zatražile dodatnu ljekarsku pomoć u Sarajevu.

– Još drhtim ko prut. U dva sata noću djeca su me dovukla ovamo. Nju sam poznavala duže od 10 godina. Došla je da se, kao, vidimo i utom su mi natrpali u usta dvije tablete i samo zalili vodom. Ništa više nisam znala. Da mi djeca nisu došla, ko zna šta bi bilo, jer sam, inače, šećeraš – kaže Samija O., penzionerka iz Gornje Crnče.

Dodaje da su joj odnijeli 220 maraka, aparat za mjerenje šećera i mobilni, ali je njena komšinica Rasema K. prošla mnogo gore, jer su od nje i deke nosili. Ona je jednu tabletu uspjela da ispljune, sakrije je u ruci, a prema informacijama iz Tužilaštva, o kojoj se supstanci radi, utvrdiće se vještačenjem.

VREBALI SIROMAŠNE PENZIONERE

– Ovaj događaj zaslužuje osudu, ko god da je u pitanju, jer se radi o starijim osobama, koje su slabijeg imovnog stanja. One žive od penzije, a najveći dio troše za lijekove. Nadam se da će nadležni organi kazniti počinioce – kazao je Edin Karaman, stručni saradnik za povratnike i izbjeglice u Općini Višegrad.

Počinioci su dolijali nakon što su identičan scenario ponovili 27. novembra i u goraždanskom naselju Glamoč, gdje su tabletama omamili Velimira N. te ga opljačkali.

Svrate na kafu, a onda lukavštinom vršili premetačinu Foto: Profimedia, Designpics

Događaje od 25. i 27. novembra istražitelji u Goraždu i Višegradu brzo su povezali te su Bogdanić i Herak na kraju uhapsili policajci iz Višegrada, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.

TABLETE MU SIPALI U KAFU 

Uhapšeni par je i Velimiru N. iz Goražda, kojeg su omamili, ukrali sve što im se našlo na putu. Nakon brze prijave te efikasne reakcije policije u Goraždu i pretresa stana osumnjičene, koji je izvršen na osnovu njenog pristanka, Velimir je prepoznao svoj aparat za mjerenje šećera i ostale stvari. Bio je u stanju da je “čas mrtav, a čas živ”, ali je, nakon što mu je ukazana lekarska pomoć, izašao iz bolnice i bolje se osjeća.

– Fizički se ne bojim oboje njih, ali su išli na prevaru. Pretpostavljam da su tablete stavili u kafu – kazao  je Velimir.

(penzioneri.me/Avaz.ba)

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci