“Natrpali su mi usta tabletama i zalili vodom”: Par u Goraždu drogirao, a potom pljačkao kuće omamljenih penzionera

Policija u Višegradu, u saradnji s kolegama iz Goražda, uhapsila je u srijedu Erminu Bogdanić (39) i Eldina Heraka (35) iz Goražda zbog sumnje da su 25. novembra u naselju Gornja Crnča kod Višegrada i 27. novembra u goraždanskom naselju Glamoč opljačkali tri kuće. Ovaj par je žrtvama podmetao za sada nepoznate vrste tableta, čime bi ih onesposobio za pružanje otpora i slanje poziva u pomoć.

– Prema predlogu policajaca, uz nadzor okružnog javnog tužioca, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Višegradu za pretres stana i drugih prostorija, pretresen je stan koji koristi E. B. i tom prilikom su pronađeni novac, mobilni, aparat za mjerenje šećera i hrana, koji su ukradeni – saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

U Gornjoj Crnči kod Višegrada na meti razbojničkog para bile su kuće povratnica Samije O. i Raseme K. Dok istraga još traje, kuće žrtava drske pljačke su prazne, jer su povratnice zatražile dodatnu ljekarsku pomoć u Sarajevu.

– Još drhtim ko prut. U dva sata noću djeca su me dovukla ovamo. Nju sam poznavala duže od 10 godina. Došla je da se, kao, vidimo i utom su mi natrpali u usta dvije tablete i samo zalili vodom. Ništa više nisam znala. Da mi djeca nisu došla, ko zna šta bi bilo, jer sam, inače, šećeraš – kaže Samija O., penzionerka iz Gornje Crnče.

Dodaje da su joj odnijeli 220 maraka, aparat za mjerenje šećera i mobilni, ali je njena komšinica Rasema K. prošla mnogo gore, jer su od nje i deke nosili. Ona je jednu tabletu uspjela da ispljune, sakrije je u ruci, a prema informacijama iz Tužilaštva, o kojoj se supstanci radi, utvrdiće se vještačenjem.

VREBALI SIROMAŠNE PENZIONERE

– Ovaj događaj zaslužuje osudu, ko god da je u pitanju, jer se radi o starijim osobama, koje su slabijeg imovnog stanja. One žive od penzije, a najveći dio troše za lijekove. Nadam se da će nadležni organi kazniti počinioce – kazao je Edin Karaman, stručni saradnik za povratnike i izbjeglice u Općini Višegrad.

Počinioci su dolijali nakon što su identičan scenario ponovili 27. novembra i u goraždanskom naselju Glamoč, gdje su tabletama omamili Velimira N. te ga opljačkali.

Svrate na kafu, a onda lukavštinom vršili premetačinu Foto: Profimedia, Designpics

Događaje od 25. i 27. novembra istražitelji u Goraždu i Višegradu brzo su povezali te su Bogdanić i Herak na kraju uhapsili policajci iz Višegrada, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.

TABLETE MU SIPALI U KAFU 

Uhapšeni par je i Velimiru N. iz Goražda, kojeg su omamili, ukrali sve što im se našlo na putu. Nakon brze prijave te efikasne reakcije policije u Goraždu i pretresa stana osumnjičene, koji je izvršen na osnovu njenog pristanka, Velimir je prepoznao svoj aparat za mjerenje šećera i ostale stvari. Bio je u stanju da je “čas mrtav, a čas živ”, ali je, nakon što mu je ukazana lekarska pomoć, izašao iz bolnice i bolje se osjeća.

– Fizički se ne bojim oboje njih, ali su išli na prevaru. Pretpostavljam da su tablete stavili u kafu – kazao  je Velimir.

(penzioneri.me/Avaz.ba)

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci