Kakav hobi – penzioner držao i projektil u kući!

Arsenal naoružanja, uključujući rakete, artiljerijske granate, razne vrste eksploziva, uglavnom iz Prvog i Drugog svetskog rata, pronađen je u porodičnoj kući penzionera Harija Džonsa u Mančesteru. O tajnoj „ljubavi” ovog Britanca prema oružju znaće se nakon istrage.

Veliku količinu oružja, verovatno najveću koja se u poslednje vrijeme zatekla kod nekog pojedinca, britanska policija je zaplenila u porodičnoj kući Harija Džonsa u Mančesteru, piše Dejli mejl.

Arsenal naoružanja, uključujući rakete, artiljerijske granate, razne vrste eksploziva uglavnom iz Prvog i Drugog svjetskog rata, ovaj Britanac je, kako kaže, brižljivo skupljao iz hobija.

Hari Džons je penzioner, a o njegovoj tajnoj „ljubavi“ prema oružju znaće se više posle policijske istrage. Džons je pušten iz pritvora uz kauciju, a uz „kamaru“ oružja pronađeno je i oko 3.000 komada razne municije.

Iz policije navode da je 76-godišnji Džons opasno oružje skupljao godinama i da je prava sreća što nije došlo do katastrofalnih posledica, budući da naoružanje nije „skladišteno“ na pravilan način.

Među „eksponatima“ je pronađena i velika siva raketa sa oznakom “Air Force FA-770”, koju su ispaljivali lovački avioni.

 penzioneri.me/rts.rs

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci