Evo kako će izgledati Dom za stare u Nikšiću

Dugo najavljivan Dom za stare u Nikšiću, predviđen na mjestu bivše kasarne ispod Trebjese, trebalo bi konačno da se gradi.

Tokom februara očekuje se raspisivanje tendera za rekonstrukciju bivše kasarne, poručuju iz Opštine.

„Postojeća četiri velika objekta će imati smještajni kapacitet za stara lica, u okviru kojih će biti organizovane trpezarije, prostorije za radno okupacione aktivnosti, kao i sadržaje tipa šaha, sporta“, kazao je za TV Vijesti Marko Radojević, potpredsjednik opštine Nikšić, dodajući da  prostranstvo u okolini nudi dodatne mogućnosti.

„Parcela iza će biti namijenjena za plastenike, tako da bi mogli što više da se bave nekim djelatnostima koje će njima biti zanimljive“, naveo je.

Nekad kasarna, a onda vojni magacin danas je napušten objekat koji spolja izgleda prilično zapušteno. Ipak, nakon adaptacije i rekonstrukcije u njemu će utočište naći najstariji Nikšićani.

Servisom će upravljati Ministarstvo rada i socijalnog staranja. U njemu će se smjestiti 206 lica, o kojima će brinuti do 75 zaposlenih, uglavnom medicinsko i stručno osoblje.

Za izgradnju nikšićkog Doma za stare, Evropski regionalni fond je donirao skoro četiri miliona, dok je preostalih milion i po obezbijedila Direkcija javnih radova. U Nikšiću živi oko 16.000 penzionera.

 penzioneri.me/onogost.me

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci