Ove stvari vam niko nije rekao o starenju

Starenje je prirodan proces koje sa sobom nosi različite promjene od kojih su neke široko rasprostranjene i vrlo dobro poznate, neke možda i ne očekujete.

1. VIŠE ĆETE DRIJEMATI

Popodnevne dremke nisu isključivo za mlađu djecu, već i za starije, pogotovo one koji su prešli 65. Starije osobe takođe spavaju ne tako dubokim snom, a pored toga što ranije odlaze u krevet, često se ranije i bude.  Takođe se starijim osobama preporučuje da odremnu oko sat vremena tokom dana, pogotovo popodnevnim časovima.

2. AKNE, BUBULJICE

Iako vam možda djeluje nevjerovatno, starije osobe mogu da imaju probleme sa aknama baš kao kad su bili tinejdžeri. Ovo se dešava upravo zbog hormonalnog disbalansa. Ono što možete učiniti je da redovno održavate higijenu, koristite kvalitetnije preparate za njegu lica i povedete računa o ishrani. Nemojte jesti previše slatkiša, a ukoliko osetite potrebu da pojedete čokoladu, radije se odlučite za bananu.

3. OPERACIJA KATARAKTE SAMO AKO JE NEOPHODNA

Možda ste prve naočare nabavili tek u 50. godini a još uvjek se niste navikli da ih nosite. Ipak, potrudite se da ih nosite kada vozite. Oko 60. češće ih nosite kada sedite za kompjuterom, gledate televiziju ili čitate. Ipak nemojte žuriti da operišete kataraktu ukoliko znatno ne utiče na vaš stil života i ometa vas u svakodnevnim aktivnostima.

4. NALETI VRUĆINE MOGU DA TRAJU I DO 65. GODINE

Jedna studija pokazala je da čak 42 odsto žena između 60. I 65. godine oseća nalete vrućine uzrokovane menopauzom. Uglavnom su to povremene promjene koje traju kratko, a i vrlo su blage.

5. AKO STE STARIJI, OVA ZIMA JE BILO VRLO HLADNA

Za razliku od onih povremenih naleta vrućine, stariji ljudi su zaista zimogrožljivi, poprilično stalno. Zbog toga, zima i nije njihovo omiljeno godišnje doba. Ipak proverite svoje zdravstrveno stanje, jer ponekad upravo ovi simptomi ukazuju na dijabetes ili hipertenziju.

penzioneri.me/žena.blic

Slične novosti

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere
Penzije, Treće doba
3 shares382 views

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere

Redakcija - nov 26, 2023

Zbog najavljenog povećanja minimalnih penzija na 450 eura od 1. januara, 4.200 majki, koje su penzije ranije zamijenile naknadama za troje i više…

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima
Penzije, Treće doba
3 shares276 views

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima

Redakcija - nov 21, 2023

Povećanjem najnižih penzija sa 298 na 450 eura od januara još uvijek nije obezbijeđen onaj nivo standarda koji će ovoj kategoriji penzionera omogućiti…

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina
Penzije, Treće doba
1 shares198 views

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina

Redakcija - nov 18, 2023

Predstavnici Partije penzionera, invalida i restitucije, Udruženja penzionera Pravda, Udruženja penzionera sa najnižim penzijama, Udruženja penzionera sa srazmjernim penzijama i Koordinacionog odbora penzionera…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci