Ruskinja tvrdi da ima 129 godina: “Ovo je Božja kazna”

Jedna Ruskinja tvrdi da je najstarija osoba na svijetu, ali ujedno smatra da je to što je na putu da proslavi 129. rođendan ništa drugo do kazna.

Koku Istambulova, iz Čečenije, priča da nije imala nijedan srećan dan u životu i da nema pojma kako toliko dugo živi.

Ona ne jede meso, obožava fermentisano mlijeko i da je živa samo zato što je to Božja volja.

Tvrdnju Istambulove da ima 129 godina je potvrdila i ruska vlada i to zato što na njenom internom pasošu piše da je rođena 1. juna 1889.

Ako je to tačno, Istambulova je imala već 27 godina kada se desila Oktobarska revolucija, već je imala 55 kada se završio Drugi svjetski rat, a preko 100 godina kada se raspao Sovjetski savez.

Posle Drugog svjetskog rata je živjela i u Kazahstanu i Sibiru jer je bila protjerana zbog optužbi za saradnju sa nacistima.

“Vidim da se ljudi koji dugo žive bave sportom, jedu posebne stvari, ali ja nisam obraćala pažnju na to. Nisam imala niti jedan srećan dan u životu, radila sam teško, kopala po bašti cijelog života. Umorna sam i dug život ne predstavlja božji blagoslov, već kaznu za mene”, priča Istambulova.

Istambulova je i dalje sposobna da se brine o sebi, i dalje hoda i hrani se sama, ali je vid skoro pa napustio. Nadživjela je svu svoju djecu, a njena kćerka Tamara je umrla prije pet godina u 104. godini.

Ona je u intervjuu za ruske medije više puta ponovila da bi više voljela da je umrla mlada. “Radila sam cijelog života, nisam imala kad da odmorim ili da se zabavim. Ili smo sadili lubenice, ili okopovali baštu. Sad više ni ne živim, već životarim”, objašnjava Koku.

Sva druga njena dokumenta su nestala tokom rata u Čečeniji pa se ne može sa sigurnošću potvrditi datum rođenja Istambulove.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci