Plac penzionerima još nije poklonjen

Penzioneri Bara danas nisu dobili lokaciju na kojoj bi se gradila zgrada za stanove Barana koji su u mirovinu otišli kao podstanari. Prema evidenciji Udruženja penzionera Bara njih 128 sa prebivalištem u Baru nema riješeno stambeno pitanje.

Iako je bilo najavljeno da će Vlada dati saglasnost tokom januara da se prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Udruženju penzionera Bara, na adresu Skupštine opštine saglasnost nije stigla do 1.februara kada je nastavljena 21. sjednica lokalnog parlamenta započeta prošle godine.

Izjašanjavanje odbornika o predlogu odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Udruženju penzionera Bara odloženo je danas dok ne stigne potrebna saglasnost Vlade, a čelnici zakonodavne vlasti se nadaju da će to biti tokom trajanja 21.sjednice Skupštine opštine.

Odbornici, i vlasti i opozicije nemaju dilemu da treba opština pokloniti plac za izgradnju zgrade penzionerima i dati doprinos kroz oslobađanje komunalija. Međutim, konkretni predlog odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu (preko puta Biskupade) iz opozicje vide kao tipični predizborni čin, neprofesionalno urađen, dok iz vlasti uzvraćaju da “opozicija trči pred rudu ”

Ukoliko odbornici lokalnog parlamenta usvoje predlog ove odluke Udruženje penzionera Bara dobiće plac površine 2.290 m2 za izgradnju stambene zgrade.

Vrijednost zemljišta utvrđena je u iznosu od 70,68 e/ m2, odnosno, u ukupnom iznosu od oko 162 000 evra. Takođe, prema predlogu odluke biće oslobođeni plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta čiji iznos će se utvrditi nakon izrade glavnog projekta. Katastarska parcela je u zahvatu GUP-a Bar, u DUP-u Rena – Bjeliši koji je u izradi. DUP Rena –Bjeliši izrađuje Republički zavod za urbanizam i projektovanje Podgorica.

-Ovo je obični predizborni trik. Na tom placu je pašnjak. Na pašnjaku niko nije gradio, niti može graditi. Ko je platio komunalije za pašnjak. Šta će raditi penzioneri – saditi, čuvati nešto. Predlog odluke je čista prevara.Mi ne znamo šta će na ovoj lokaciji biti predviđeno, kazao je odbornik Dejan Đurović (Demokratski front) ističući da penzionerima treba dati urbanističku parcelu.

-Pod ovakvim uslovima penzioneri nikada neće useliti u stanove ove zgrade, kazao je Đurović.Njegov opozicioni kolega Savo Vujošević (DEMOS) kaže da na ovakav način vlast baca prašinu u oči penzionerim i građanima pred izbore.

-Na ovaj način penzioneri neće biti uvaženi, mišljenja je Vujošević.

Odbornica Branka Nikezić, odgovarajući opoziciji kazala je da se “prosipaju bez razloga”

-Zašto kažete da je naša priča magla?! Da je u pitanju laž? Zašto ne saslušate obrazloženje I sačekate da na red dođe odluka koju ćemo pomjeriti sa dnevnog reda jer čekamo formalnost- koja se zove saglasnost od strane ministarstva, kazala je Nikezić.

penzioneri.me/jedro.me

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci