Plac penzionerima još nije poklonjen

Penzioneri Bara danas nisu dobili lokaciju na kojoj bi se gradila zgrada za stanove Barana koji su u mirovinu otišli kao podstanari. Prema evidenciji Udruženja penzionera Bara njih 128 sa prebivalištem u Baru nema riješeno stambeno pitanje.

Iako je bilo najavljeno da će Vlada dati saglasnost tokom januara da se prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Udruženju penzionera Bara, na adresu Skupštine opštine saglasnost nije stigla do 1.februara kada je nastavljena 21. sjednica lokalnog parlamenta započeta prošle godine.

Izjašanjavanje odbornika o predlogu odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Udruženju penzionera Bara odloženo je danas dok ne stigne potrebna saglasnost Vlade, a čelnici zakonodavne vlasti se nadaju da će to biti tokom trajanja 21.sjednice Skupštine opštine.

Odbornici, i vlasti i opozicije nemaju dilemu da treba opština pokloniti plac za izgradnju zgrade penzionerima i dati doprinos kroz oslobađanje komunalija. Međutim, konkretni predlog odluke o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu (preko puta Biskupade) iz opozicje vide kao tipični predizborni čin, neprofesionalno urađen, dok iz vlasti uzvraćaju da “opozicija trči pred rudu ”

Ukoliko odbornici lokalnog parlamenta usvoje predlog ove odluke Udruženje penzionera Bara dobiće plac površine 2.290 m2 za izgradnju stambene zgrade.

Vrijednost zemljišta utvrđena je u iznosu od 70,68 e/ m2, odnosno, u ukupnom iznosu od oko 162 000 evra. Takođe, prema predlogu odluke biće oslobođeni plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta čiji iznos će se utvrditi nakon izrade glavnog projekta. Katastarska parcela je u zahvatu GUP-a Bar, u DUP-u Rena – Bjeliši koji je u izradi. DUP Rena –Bjeliši izrađuje Republički zavod za urbanizam i projektovanje Podgorica.

-Ovo je obični predizborni trik. Na tom placu je pašnjak. Na pašnjaku niko nije gradio, niti može graditi. Ko je platio komunalije za pašnjak. Šta će raditi penzioneri – saditi, čuvati nešto. Predlog odluke je čista prevara.Mi ne znamo šta će na ovoj lokaciji biti predviđeno, kazao je odbornik Dejan Đurović (Demokratski front) ističući da penzionerima treba dati urbanističku parcelu.

-Pod ovakvim uslovima penzioneri nikada neće useliti u stanove ove zgrade, kazao je Đurović.Njegov opozicioni kolega Savo Vujošević (DEMOS) kaže da na ovakav način vlast baca prašinu u oči penzionerim i građanima pred izbore.

-Na ovaj način penzioneri neće biti uvaženi, mišljenja je Vujošević.

Odbornica Branka Nikezić, odgovarajući opoziciji kazala je da se “prosipaju bez razloga”

-Zašto kažete da je naša priča magla?! Da je u pitanju laž? Zašto ne saslušate obrazloženje I sačekate da na red dođe odluka koju ćemo pomjeriti sa dnevnog reda jer čekamo formalnost- koja se zove saglasnost od strane ministarstva, kazala je Nikezić.

penzioneri.me/jedro.me

Slične novosti

POKRET PENZIONERA: Povećati pomoć ugroženima na 350 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
2 shares187 views

POKRET PENZIONERA: Povećati pomoć ugroženima na 350 eura

Redakcija - jan 23, 2023

Najavljena pomoć Vlade penzionerima i korisnicima materijalnog obezbjeđenja koji su najviše pogođeni rastom cijena energenata dobro će doci svima koji nijesu u mogućnosti…

ROSANDA JE PRVA STANARKA DOMA STARIH U PODGORICI: Kada su mi javili da mogu da se preselim bila sam presrećna (FOTO)
ljudi, Novosti, Penzije
5 shares438 views

ROSANDA JE PRVA STANARKA DOMA STARIH U PODGORICI: Kada su mi javili da mogu da se preselim bila sam presrećna (FOTO)

Redakcija - jan 21, 2023

Podgorički Dom starih u ponedjeljak će primiti prve korisnike. Ta vijest obradovala je penzionere koji su s nestrpljenjem čekali taj dan. Nakon više…

U penziju ide 500 policajaca, kadar nadoknađuju upisom većeg broja polaznika Akademije u Danilovgradu
Novosti
2 shares157 views

U penziju ide 500 policajaca, kadar nadoknađuju upisom većeg broja polaznika Akademije u Danilovgradu

Redakcija - jan 21, 2023

Umjesto planiranih 60, na Policijsku akademiju u Danilovgradu biće upisano 90 polaznika, u okviru obrazovnog programa “Policajac”. Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci