Joković: SNP će biti na raspolaganju penzionerima KAP-a i svim obespravljenim radnicima

Socijalistička narodna partija (SNP) će, kao i do sada biti na raspolaganju penzionerima Kombinata aluminijuma (KAP) i svim obespravljenim radnicima u Crnoj Gori i pomoći im u njihovoj borbi za ostvarivanje svojih prava, saopštio je njen predsjednik, Vladimir Joković.

„SNP je partija socijalne pravde i jednakosti i uvijek je na strani radnika i svih građana koji su žrtve tranzicije i pogrešne socijalne i ekonomske politike vlasti“, kazao je Joković na sastanku sa predstavnikom penzionera KAP-a, Nikolom Rakovićem.

Joković i Raković su na sastanku razgovarali o problema sa kojima se suočavaju penzioneri KAP-a. Raković je saopštio da je penzioneri KAP-a i dalje bore za svoja prava i pravdu u vezi sa isplatom otpremnina i ostalih dugovanja koja preduzeće ima prema radnicima.

On je podsjetio da su radnici KAP-a nakon pet godina borbe za ostvarivanje prava na otpremnine, uspjeli da izdejstvuju donošenje lex specijalisa, kako bi im one bile isplaćene. Taj zakon je, međutim, nakon tri godine Ustavni sud proglasio diskriminatorskim i nedopustivim.

Raković je saopštio da su se penzioneri KAP-a po tom osnovu obraćali svim odgovornim, ali da rješenja nije bilo, jer se odgovornost prebacivala sa jednih na druge.

On je kazao i da su stambena prava penzionera KAP-a ugrožena s obzirom na to da su se sredstva preduzeća nenamjenski trošila, a da su radnici ostali bez riješenog stambenog pitanja.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima
Novosti
1 shares157 views

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima

Redakcija - mar 27, 2023

Crveni krst Crne Gore je u okviru projekta prekogranične saradnje “Briga o starijima Crna Gora - Albanija - Bosna i Hercegovina" koji se…

Počinje isplata februarskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
5 shares342 views

Počinje isplata februarskih penzija

Redakcija - mar 18, 2023

Isplata penzija za februar počela je 17. marta, a kako obavještavaju u Fondu penzijskog i invalidskog obrazovanja prosjećna pentija iznosi 374 eura. U…

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares483 views

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata

Redakcija - mar 15, 2023

Penzoneri ne mogu očekivati 150 eura pomoći uz ovu penziju, jer će im novac biti uplaćen tek kada Evropska komisija isplati 27 miliona…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci