Nećete vjerovati sa koliko godina Brazilci idu u penziju!

Vlada Brazila predlaže fiksiranje minimalne starosne granice za penzionisanje na 65 godina, kao dio reforme penzijskog sistema za koji mnogi kažu da je neodrživ.

Brazilci sada imaju mogućnost da se penzionišu samo na osnovu broja godina radnog staža, te to mnogi čine čim navrše 50 godina.

Predsednik Mišel Temer je danas Kongresu i sindikalnim liderima predstavio penzioni plan, a poslanici će ga razmotriti u utorak.

Brazil je u dubokoj recesiji, a Vlada se nada da će reforma penzijskog sistema ublažiti pritisak na javne finansije i pomoći da se podstakne privredni rast.

Najavljujući plan, Temer je danas rekao da je “reforma sistema socijalnog osiguranja danas, jedina garancija da će sistema socijalnog osiguranja biti i sutra”.

 penzioneri.me/alo.rs

Slične novosti

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Isplate staračkih naknada do kraja sedmice
Novosti, Treće doba
shares189 views

Isplate staračkih naknada do kraja sedmice

Ana Ana - mar 20, 2024

Staračke naknade za januar i februar za 3,32 hiljade poljoprivrednika, biće isplaćene do kraja ove sedmice, a koštaće dva miliona eura. To je…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci