POČELA AKCIJA “STOP INFLACIJI” Do kraja godine na popustu preko 100 artikala

Akcija Stop inflaciji 100+ počela je danas, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je saradnji sa predstavnicima trgovačkih lanaca, maloprodajnim i veleprodajnim trgovinama, distributerima, kao i drugim zainteresovanim subjektima, dogovorilo nastavak akcije Stop inflaciji pod nazivom Stop inflaciji 100+ koja ima za cilj zaštitu životnog standarda građana i smanjenje inflacije.

ĐUROVIĆ I DAMJANOVIĆ: Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Trgovci su dužni da definišu listu od najmanje 100 proizvoda za koje će sniziti cijene tako što će utvrditi maksimalnu maloprodajnu i veleprodajnu maržu u visini od pet odsto, dok za trgovce koji imaju ispod 100 zaposlenih, antiinflaciona korpa podrazumjeva listu od najmanje 50 proizvoda.

Proizvodi iz antiinflacione korpe će se obilježavati na identičan način kao i u prethodnoj akciji Stop inflaciji, koja je trajala od kraja marta do kraja juna ove godine.

Za trgovce koji prodaju specifičnu vrstu robe – poput tehnike, kozmetike i slično, antiinflaciona korpa će biti prilagođena toj vrsti proizvoda.

Akcija će trajati do kraja godine.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci