Penzioner (99) zaturio je broj telefona svoje žene i onda je tražio pune četiri godine

Penzioner (99) ponovo se sreo sa svojom suprugom Tajlanđankom nakon što je prije četiri godine izgubio svaki kontakt.

Vremešni dedica je otišao kući, na medicinski tretman u Švajcarsku, i izgubio njen broj telefona. Emil Džordž Žan-Peti-Matil i njegova supruga Krajai (70), u braku su već 20 godina, i živeli su zajedno na ostrvu Koh Pangan u Tajlandu.

Ali, 2014 godine Emil je morao da se vrati u rodnu Švajcarsku zbog medicinskog tretmana, a tokom 18 meseci duge borbe sa bolešću izgubio je svesku u kojoj je zabeležio Krajain broj telefona i adresu.

Jedinu informaciju koju je Emil imao o svojoj ženi bila je njena stara adresa na Koh Panganu međutim, policija nije mogla da je nađe jer se vratila da živi sa svojom porodicom, nedaleko odatle.

Kako godinama nije čula ni glasa od svog muža, Krajai je pomislila da je umro, piše “Dejli mejl”.

Ipak, rešio je da proba barem još jedan, poslednji, put. Početkom juna kontaktirao je turističku policiju na aerodromu Suvarnabumi u Bangkoku. Na njegovu sreću, zvaničnici su uspeli da pronađu njegovu suprugu i da ugovore prevoz Emila iz Švajcarske.

Avionom je došao do Koh Samuija u utorak, nakon što je dan ranije sleteo u Bangkok. Tamo se ukrcao na brod do susednog ostrva gde se konačno sreo sa izgubljenom ženom. Kada su se ponovo ujedinili, briznuli su u plač.

– Moram da vam kažem, čak i kada ste stari i vaše tijelo jedva da funkcioniše, osećanja ljubavi su jedna jaka. Ovo je moj najsrećniji trenutak u životu, da vidim moju pravu ljubav u poslednjim danima života je sve o čemu sam sanjao dok sam bio odsutan – rekao je Emil okupljenim ljudima.

Kako je rekao, iako je izgubio svaki kontakt sa Krajai, verovao je da će ih sudbina spojiti.

 

– Zahvalan sam svima koji su ovo omogućili. Hoću da provedem ostatak svog života sa njom. Došao sam kući po poslednje ura – rekao je vremešni dedica.

Nakon što su se ujedinili, Krajai je obećala da će ga od sada pomno držati na oku.

– Paziću na mog muža. Mnogo sam srećna da ga ponovo vidim, i dalje se mnogo volimo. Otišao je kući kada je bio bolestan i mislila sam da je preminuo jer se nikada nije javio. Nisam znala kako da ga kontaktiram, samo sam čekala da me pozove. Nisam znala šta se desilo sa njim – rekla je Krajai.

U akciji ponovnoj spajanja zaljubljenih penzionera učestvovala je i vojska Tajlanda.

– Srećni smo što smo im pomogli. Naš tim je naporno radio da se ovo ostvari i zadovoljstvo je videti sreću koju je to donelo – rekao je Kitipong Kitikačor, zamenik direktora aerdoroma Suvarnabumi.

 penzioneri.me/blic.rs

Slične novosti

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

“Neće biti usklađivanja penzija”
Novosti, Penzije, Pitanja
5 shares381 views

“Neće biti usklađivanja penzija”

Redakcija - jan 21, 2024

Predsjednik Upravnog odbora NVO Udruženje penzionera Crne Gore, prof. dr Anđelko Lojpur upozorava da je malo vjerovatno očekivati iole značajniji porast penzija. Imajući…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci