Penzioner (99) zaturio je broj telefona svoje žene i onda je tražio pune četiri godine

Penzioner (99) ponovo se sreo sa svojom suprugom Tajlanđankom nakon što je prije četiri godine izgubio svaki kontakt.

Vremešni dedica je otišao kući, na medicinski tretman u Švajcarsku, i izgubio njen broj telefona. Emil Džordž Žan-Peti-Matil i njegova supruga Krajai (70), u braku su već 20 godina, i živeli su zajedno na ostrvu Koh Pangan u Tajlandu.

Ali, 2014 godine Emil je morao da se vrati u rodnu Švajcarsku zbog medicinskog tretmana, a tokom 18 meseci duge borbe sa bolešću izgubio je svesku u kojoj je zabeležio Krajain broj telefona i adresu.

Jedinu informaciju koju je Emil imao o svojoj ženi bila je njena stara adresa na Koh Panganu međutim, policija nije mogla da je nađe jer se vratila da živi sa svojom porodicom, nedaleko odatle.

Kako godinama nije čula ni glasa od svog muža, Krajai je pomislila da je umro, piše “Dejli mejl”.

Ipak, rešio je da proba barem još jedan, poslednji, put. Početkom juna kontaktirao je turističku policiju na aerodromu Suvarnabumi u Bangkoku. Na njegovu sreću, zvaničnici su uspeli da pronađu njegovu suprugu i da ugovore prevoz Emila iz Švajcarske.

Avionom je došao do Koh Samuija u utorak, nakon što je dan ranije sleteo u Bangkok. Tamo se ukrcao na brod do susednog ostrva gde se konačno sreo sa izgubljenom ženom. Kada su se ponovo ujedinili, briznuli su u plač.

– Moram da vam kažem, čak i kada ste stari i vaše tijelo jedva da funkcioniše, osećanja ljubavi su jedna jaka. Ovo je moj najsrećniji trenutak u životu, da vidim moju pravu ljubav u poslednjim danima života je sve o čemu sam sanjao dok sam bio odsutan – rekao je Emil okupljenim ljudima.

Kako je rekao, iako je izgubio svaki kontakt sa Krajai, verovao je da će ih sudbina spojiti.

 

– Zahvalan sam svima koji su ovo omogućili. Hoću da provedem ostatak svog života sa njom. Došao sam kući po poslednje ura – rekao je vremešni dedica.

Nakon što su se ujedinili, Krajai je obećala da će ga od sada pomno držati na oku.

– Paziću na mog muža. Mnogo sam srećna da ga ponovo vidim, i dalje se mnogo volimo. Otišao je kući kada je bio bolestan i mislila sam da je preminuo jer se nikada nije javio. Nisam znala kako da ga kontaktiram, samo sam čekala da me pozove. Nisam znala šta se desilo sa njim – rekla je Krajai.

U akciji ponovnoj spajanja zaljubljenih penzionera učestvovala je i vojska Tajlanda.

– Srećni smo što smo im pomogli. Naš tim je naporno radio da se ovo ostvari i zadovoljstvo je videti sreću koju je to donelo – rekao je Kitipong Kitikačor, zamenik direktora aerdoroma Suvarnabumi.

 penzioneri.me/blic.rs

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci