Ova baka ima 89 godina i glavna je zvijezda na Instagramu

Kimiko Nišimoto iz Kumamota (Japan) ima 89 godina i na spavanje ne ide bez kamere kraj sebe. Uvijek je ima u ruci, a kako kaže “za svaki slučaj”. Fotografisanje je za nju životni eliksir.

Ona ima samo jedan motiv – samu sebe! Sve svoje fotografije objavljuje na Instagramu, vrlo su zabavne pa su i zato privukle veliku pažnju ljudi na Internetu.

Na jednoj fotografiji nosi vreću za smeće na sebi, na drugoj leži na asfaltu između vozila kao da je upravo doživjela saobraćajnu nesreću.

Seniorka često oblači kostime životinja, pozira kao polarni medvjed u kavezu ili pak kao žaba. Na jednoj slici jaše na metli poput legendarnog čarobnjaka Harija Potera, a na drugoj pretiče automobil sa šetalicom.

Fotografije očito nisu zabavne samo njoj. Otkako je prije dva mjeseca počela redovno da objavljuje svoje fotke, prikupila je više od 70 hiljada obožavatelja.

Kimiko je bila domaćica, a strast prema fotografiji otkrila je u 72. godini. Deset godina kasnije imala je prvu izložbu u svom rodnom gradu.

Međutim, društvene mreže učinile su je zvijezdom. Na njenoj izložbi u Tokiju prošle godine bilo je toliko posjetilaca da su mnogi ostali ispred galerije.

“U početku mi nije bilo jasno da su moje fotografije toliko omiljene“, rekla je Nišimoto koja će u maju napuniti 90. godina. Ono što na fotografijama izgleda „lako, smiješno i zabavno“, pomno je isplanirano, piše miss7.24sata.hr.

“Ideje mi ne dođu odjednom u glavu. Ali svuda gdje se nalazim razmišljam kako bih mogla na zabavan način iskoristiti taj prostor“, objašnjava. Kod nekih fotografija pomaže joj sin, ali većinu stvari radi sama.

Nišimoto živi sama otkako joj je umro suprug. Ima tri unuka, šest praunuka i robota kojeg joj je poklonio sin.

“Robota dugo već nisam uključila“, kaže 89-godišnjakinja i dodaje: “Fotografiranje je tajna mog veselja i mladolikog duha. To ću raditi dokle god sam živa”.

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci