Ova baka ima 89 godina i glavna je zvijezda na Instagramu

Kimiko Nišimoto iz Kumamota (Japan) ima 89 godina i na spavanje ne ide bez kamere kraj sebe. Uvijek je ima u ruci, a kako kaže “za svaki slučaj”. Fotografisanje je za nju životni eliksir.

Ona ima samo jedan motiv – samu sebe! Sve svoje fotografije objavljuje na Instagramu, vrlo su zabavne pa su i zato privukle veliku pažnju ljudi na Internetu.

Na jednoj fotografiji nosi vreću za smeće na sebi, na drugoj leži na asfaltu između vozila kao da je upravo doživjela saobraćajnu nesreću.

Seniorka često oblači kostime životinja, pozira kao polarni medvjed u kavezu ili pak kao žaba. Na jednoj slici jaše na metli poput legendarnog čarobnjaka Harija Potera, a na drugoj pretiče automobil sa šetalicom.

Fotografije očito nisu zabavne samo njoj. Otkako je prije dva mjeseca počela redovno da objavljuje svoje fotke, prikupila je više od 70 hiljada obožavatelja.

Kimiko je bila domaćica, a strast prema fotografiji otkrila je u 72. godini. Deset godina kasnije imala je prvu izložbu u svom rodnom gradu.

Međutim, društvene mreže učinile su je zvijezdom. Na njenoj izložbi u Tokiju prošle godine bilo je toliko posjetilaca da su mnogi ostali ispred galerije.

“U početku mi nije bilo jasno da su moje fotografije toliko omiljene“, rekla je Nišimoto koja će u maju napuniti 90. godina. Ono što na fotografijama izgleda „lako, smiješno i zabavno“, pomno je isplanirano, piše miss7.24sata.hr.

“Ideje mi ne dođu odjednom u glavu. Ali svuda gdje se nalazim razmišljam kako bih mogla na zabavan način iskoristiti taj prostor“, objašnjava. Kod nekih fotografija pomaže joj sin, ali većinu stvari radi sama.

Nišimoto živi sama otkako joj je umro suprug. Ima tri unuka, šest praunuka i robota kojeg joj je poklonio sin.

“Robota dugo već nisam uključila“, kaže 89-godišnjakinja i dodaje: “Fotografiranje je tajna mog veselja i mladolikog duha. To ću raditi dokle god sam živa”.

Slične novosti

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)
Novosti, Penzije, Posao 55+
9 shares518 views

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)

Redakcija - okt 01, 2023

Prvi crnogorski SENIOR FEST održan je danas u Njegoševom parku u Podgorici uz učešće brojnih partnera i prijatelja manifestacije koja je okupila veliki…

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci