Ova baka ima 89 godina i glavna je zvijezda na Instagramu

Kimiko Nišimoto iz Kumamota (Japan) ima 89 godina i na spavanje ne ide bez kamere kraj sebe. Uvijek je ima u ruci, a kako kaže “za svaki slučaj”. Fotografisanje je za nju životni eliksir.

Ona ima samo jedan motiv – samu sebe! Sve svoje fotografije objavljuje na Instagramu, vrlo su zabavne pa su i zato privukle veliku pažnju ljudi na Internetu.

Na jednoj fotografiji nosi vreću za smeće na sebi, na drugoj leži na asfaltu između vozila kao da je upravo doživjela saobraćajnu nesreću.

Seniorka često oblači kostime životinja, pozira kao polarni medvjed u kavezu ili pak kao žaba. Na jednoj slici jaše na metli poput legendarnog čarobnjaka Harija Potera, a na drugoj pretiče automobil sa šetalicom.

Fotografije očito nisu zabavne samo njoj. Otkako je prije dva mjeseca počela redovno da objavljuje svoje fotke, prikupila je više od 70 hiljada obožavatelja.

Kimiko je bila domaćica, a strast prema fotografiji otkrila je u 72. godini. Deset godina kasnije imala je prvu izložbu u svom rodnom gradu.

Međutim, društvene mreže učinile su je zvijezdom. Na njenoj izložbi u Tokiju prošle godine bilo je toliko posjetilaca da su mnogi ostali ispred galerije.

“U početku mi nije bilo jasno da su moje fotografije toliko omiljene“, rekla je Nišimoto koja će u maju napuniti 90. godina. Ono što na fotografijama izgleda „lako, smiješno i zabavno“, pomno je isplanirano, piše miss7.24sata.hr.

“Ideje mi ne dođu odjednom u glavu. Ali svuda gdje se nalazim razmišljam kako bih mogla na zabavan način iskoristiti taj prostor“, objašnjava. Kod nekih fotografija pomaže joj sin, ali većinu stvari radi sama.

Nišimoto živi sama otkako joj je umro suprug. Ima tri unuka, šest praunuka i robota kojeg joj je poklonio sin.

“Robota dugo već nisam uključila“, kaže 89-godišnjakinja i dodaje: “Fotografiranje je tajna mog veselja i mladolikog duha. To ću raditi dokle god sam živa”.

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci