Penzioneri Herceg Novog traže opstanak Bolnice Meljine

“Bolnica Meljine i njeno porodilište, hirurško, interno i ostala odjeljenja, predstavljaju vitalni, suštinski i obavezni dio života građana Herceg Novog”, konstatovao je dr Đuro Musić i podsjetio da je ta ustanova od 1878 godine kada je osnovana bila oslonac gradu.

Sa  skupa podrške zaposlenima u Bolnici koji je danas organizovalo Udruženje penzionera Herceg Novi u parku Boka poslat je zahtjev da Vlada Crne Gore i nadležna ministarstva, odmah raskinu ugovor o privatizaciji PZU Meljine sa Atlas grupom, zbog neispunjenja osnovnih i glavnih klauzula ugovora.

Predsjednik Udruženja Aleksandar Radulović je kazao da  traže i da se PZU Meljine uključi u sistem javnog zdravstva Crne Gore i da ministarstva zdravstva i finansija obezbijede i finansiraju rad bolnice i zarade zaposlenih. Zahtjeve će dostaviti premijeru Dušku Markoviću, ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću i predsjedniku SO Herceg Novi Milošu Bigoviću. Poručio je i da će Udruženje preduzeti radikalnije mjere, ako Vlada, što je obećao ministar zdravlja Kenan Hrapović, uskoro ne donese mjere za rješavanje statusa Bolnice Mljine.

“Bolnica Meljine i njeno porodilište, hirurško, interno i ostala odjeljenja, predstavljaju vitalni, suštinski i obavezni dio života građana Herceg Novog”, konstatovao je dr Đuro Musić i podsjetio da je ta ustanova od 1878 godine kada je osnovana bila oslonac gradu.

“Novljani, ne dajmo bolnicu Meljine”, poručio je dr Musić.

Ideju o integrisanju bolničkih kapaciteta Opšte bolnice sa dijelovima javnog zdravstva i privatne zdravstvene zaštite u Herceg Novom iznio je dr Vito Vujnović. Tada bi i zdravstvena zaštita opštine mogla da se podigne na jedan viši nivo jer bi pored dobro razvijene polikliničke službe koji vodi Dom zdravlja tome bio priključen bolnički prostor koji bi predstavljao širi stacionar sa organizovanim odjeljenjima u Meljinama. Na taj način ne bi bili integrisani samo funkcionalno već i personalno, ustvrdio je dr Vujnović.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić prozvao je Vladu CG da zaštiti Bolnicu Meljine i da svi zaposleni u njoj pređu u zdravstveni sistem države.

“Ne prihvatamo opravdanje da se sa sadašnjim vlasnikom (konzorcijum sa ATLAS grupom na čelu) prvo moraju sudski poravnati stvari. Nije riječ o privatizaciji nekog industrijskog ili turističkog privrednog subjekta, već zdravstvene ustanove koja nema vremena da čeka”, kazao je Katić.

“Mi smo kao radnici učinili maksimum. Status Bolnice stavili smo ispred našeg finansijskog stanja i neprimanja plata, kazala je predsjednica Sindikata zaposlenih Opšte bolnice Meljine Slavica Drobnjak. Podsjetila je na njihov zahtjev upućen Vladi da bolnicu uvede u sistem javnog zdravstva CG. Izrazila je žaljenje što na skupu podrške nije bilo više građana, ali ni radnika bolnice.

Na Facebook stranici “Sačuvajmo bolnicu Meljine“, najavljen još jedan skup podrške zaposlenima u nedljeju na Trgu Nikole Đurkovića u 19 sati.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci