Džona Mekejna NADŽIVJELA MAJKA (106): Američki senator želio da se napiše ovo na njegovom GROBU

Američkog senatora Džona Mekejna, koji je preminuo 25. avgusta u 81. godini života, nadživjeće njegovo sedmoro djece i supruga Sindi, ali malo je poznato da je u toj grupi i njegova majka Roberta, koja ima čak 106 godina.

Roberta je u tom poodmaklom životnom dobu bila svjesna da je njen sin nedavno objavio da odustaje od daljih tretmana zbog smrtonosnog oblika tumora mozga. Iako je Mekejn zbog svojih snažnih stavova stekao nadimak “Maverik”, Roberta je uvijek mislila o njemu kao o “nestašku”, prenio je “Njuzer”.

Džon i Roberta MekejnFOTO: PROFIMEDIA
Džon i Roberta Mekejn

Džon Mekejn biće sahranjen na privatnoj ceremoniji na groblju američke Pomorske akademije, a njegovo telo će biti izloženo 29. avgusta u Kapitolu države Arizona i 31. avgusta u Kapitolu Sjedinjenih Država.

Američki mediji podsjećaju da je Mekejn 2015, kad je tek postao predsjedavajući Komiteta oružanih službi Senata, tokom intervjua za “Njujork tajms” rekao da želi da na njegovoj nadgrobnoj ploči piše: “Služio je svojoj zemlji”.

Mekejnova supruga Sindi navela je na “Tviteru” da je njen suprug – s kojim je bila u braku 38 godina – “preminuo na način na koji je živio – pod svojim uslovima, okružen voljenim osobama, na mjestu koje je najviše volio”.
– Bila sam sa svojim ocem na njegovom kraju, kao što je on bio sa mnom na mom početku – rekla je Mekejnova ćerka Megan, dodajući da “danas ovaj ratnik stupa u stvari, u vječni život”.
– Imao sam najbolji život – izjavio je Mekejn je u svom poslednjem intervjuu u emisiji CBS-a “60 minuta”.

Slične novosti

KONATAR: URA će predložiti povećanje svih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares312 views

KONATAR: URA će predložiti povećanje svih penzija

Redakcija - dec 05, 2023

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar najavio je da će ta partija podnijeti predlog izmjena zakona o PIO kako bi svi penzioneri dobili…

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura
Novosti
5 shares418 views

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) i Centar za edukaciju, informisanje i sindikalna istraživanja (CEISI), na današnjoj press konferenciji, predstavili su sindikalnu potrošačku…

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares387 views

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Pokret Evropa sad objavio je danas da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja pripremilo i uvrstilo u izmjene i dopune Zakona o penzijskom…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci