Džona Mekejna NADŽIVJELA MAJKA (106): Američki senator želio da se napiše ovo na njegovom GROBU

Američkog senatora Džona Mekejna, koji je preminuo 25. avgusta u 81. godini života, nadživjeće njegovo sedmoro djece i supruga Sindi, ali malo je poznato da je u toj grupi i njegova majka Roberta, koja ima čak 106 godina.

Roberta je u tom poodmaklom životnom dobu bila svjesna da je njen sin nedavno objavio da odustaje od daljih tretmana zbog smrtonosnog oblika tumora mozga. Iako je Mekejn zbog svojih snažnih stavova stekao nadimak “Maverik”, Roberta je uvijek mislila o njemu kao o “nestašku”, prenio je “Njuzer”.

Džon i Roberta MekejnFOTO: PROFIMEDIA
Džon i Roberta Mekejn

Džon Mekejn biće sahranjen na privatnoj ceremoniji na groblju američke Pomorske akademije, a njegovo telo će biti izloženo 29. avgusta u Kapitolu države Arizona i 31. avgusta u Kapitolu Sjedinjenih Država.

Američki mediji podsjećaju da je Mekejn 2015, kad je tek postao predsjedavajući Komiteta oružanih službi Senata, tokom intervjua za “Njujork tajms” rekao da želi da na njegovoj nadgrobnoj ploči piše: “Služio je svojoj zemlji”.

Mekejnova supruga Sindi navela je na “Tviteru” da je njen suprug – s kojim je bila u braku 38 godina – “preminuo na način na koji je živio – pod svojim uslovima, okružen voljenim osobama, na mjestu koje je najviše volio”.
– Bila sam sa svojim ocem na njegovom kraju, kao što je on bio sa mnom na mom početku – rekla je Mekejnova ćerka Megan, dodajući da “danas ovaj ratnik stupa u stvari, u vječni život”.
– Imao sam najbolji život – izjavio je Mekejn je u svom poslednjem intervjuu u emisiji CBS-a “60 minuta”.

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci