Džona Mekejna NADŽIVJELA MAJKA (106): Američki senator želio da se napiše ovo na njegovom GROBU

Američkog senatora Džona Mekejna, koji je preminuo 25. avgusta u 81. godini života, nadživjeće njegovo sedmoro djece i supruga Sindi, ali malo je poznato da je u toj grupi i njegova majka Roberta, koja ima čak 106 godina.

Roberta je u tom poodmaklom životnom dobu bila svjesna da je njen sin nedavno objavio da odustaje od daljih tretmana zbog smrtonosnog oblika tumora mozga. Iako je Mekejn zbog svojih snažnih stavova stekao nadimak “Maverik”, Roberta je uvijek mislila o njemu kao o “nestašku”, prenio je “Njuzer”.

Džon i Roberta MekejnFOTO: PROFIMEDIA
Džon i Roberta Mekejn

Džon Mekejn biće sahranjen na privatnoj ceremoniji na groblju američke Pomorske akademije, a njegovo telo će biti izloženo 29. avgusta u Kapitolu države Arizona i 31. avgusta u Kapitolu Sjedinjenih Država.

Američki mediji podsjećaju da je Mekejn 2015, kad je tek postao predsjedavajući Komiteta oružanih službi Senata, tokom intervjua za “Njujork tajms” rekao da želi da na njegovoj nadgrobnoj ploči piše: “Služio je svojoj zemlji”.

Mekejnova supruga Sindi navela je na “Tviteru” da je njen suprug – s kojim je bila u braku 38 godina – “preminuo na način na koji je živio – pod svojim uslovima, okružen voljenim osobama, na mjestu koje je najviše volio”.
– Bila sam sa svojim ocem na njegovom kraju, kao što je on bio sa mnom na mom početku – rekla je Mekejnova ćerka Megan, dodajući da “danas ovaj ratnik stupa u stvari, u vječni život”.
– Imao sam najbolji život – izjavio je Mekejn je u svom poslednjem intervjuu u emisiji CBS-a “60 minuta”.

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci