Penzioneri iz Bijelog Polja potpisuju peticiju: Penzija od 125 eura nije dostojna života

Bjelopoljski penzioneri sa najnižim primanjima za svega nekoliko dana prikupili su 600 potpisa u svojim prostorijama, a danas su izašli na gradski trg gdje traže podršku građana i penzionera za peticiju koju će uputiti na različite adrese. Traže povećanje minimalne penzije.

“Potpise ćemo poslati svim relevantnim institucijama od Predsjednika Skupštine, Vlade, ministru rada, našem gradonačelniku i svima koji su vezani za naša primanja. Još jednom apelujemo da penzija od 125 eura nije dostojna života, i apelujemo da se poveća”, kazao je za TV Vijesti Marko Hajduković, predstavnik penzionera Bijelog Polja.

Penzioneri kažu da mnogi od njih izdržavaju svoje porodice.

“Moramo da izdržavamo porodice i dalje, i svoju djecu i svoju unučac. Djeca nezaposlenja, a unučad rastu”, kaže Refik Ramović, penzioner.

“To je van svakog dostojanstva ljudskog bića sa 130 eura, ili 125 da se živi”, smatra Nurija Badžić.

Oni su posebno ogorčeni na predstavnika penzionera Miodraga Radulovića koji je kao član radne grupe za izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, glasao protiv prijedloga sindikata da se minimalna penzija poveća. Od Saveza penzionera traže da ga povuče iz Radne grupe zbog toga.

“I ne samo Savez penzionera Crne Gore nego sva udruženja širom Crne Gore da zauzmu svoj stav, da kažu da li su oni za povećanje minimalnih penzija ili im je dobro. Ja znam da sit gladnome ne vjeruje”, zaključuje Hajduković.

Penzioneri sa minimalnim penzijama, kojih u Bijelom Polju ima oko 1200, najavljuju i proteste ako njihova primanja ostanu na dosadašnjem nivou.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci