Penzioneri iz Bijelog Polja potpisuju peticiju: Penzija od 125 eura nije dostojna života

Bjelopoljski penzioneri sa najnižim primanjima za svega nekoliko dana prikupili su 600 potpisa u svojim prostorijama, a danas su izašli na gradski trg gdje traže podršku građana i penzionera za peticiju koju će uputiti na različite adrese. Traže povećanje minimalne penzije.

“Potpise ćemo poslati svim relevantnim institucijama od Predsjednika Skupštine, Vlade, ministru rada, našem gradonačelniku i svima koji su vezani za naša primanja. Još jednom apelujemo da penzija od 125 eura nije dostojna života, i apelujemo da se poveća”, kazao je za TV Vijesti Marko Hajduković, predstavnik penzionera Bijelog Polja.

Penzioneri kažu da mnogi od njih izdržavaju svoje porodice.

“Moramo da izdržavamo porodice i dalje, i svoju djecu i svoju unučac. Djeca nezaposlenja, a unučad rastu”, kaže Refik Ramović, penzioner.

“To je van svakog dostojanstva ljudskog bića sa 130 eura, ili 125 da se živi”, smatra Nurija Badžić.

Oni su posebno ogorčeni na predstavnika penzionera Miodraga Radulovića koji je kao član radne grupe za izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, glasao protiv prijedloga sindikata da se minimalna penzija poveća. Od Saveza penzionera traže da ga povuče iz Radne grupe zbog toga.

“I ne samo Savez penzionera Crne Gore nego sva udruženja širom Crne Gore da zauzmu svoj stav, da kažu da li su oni za povećanje minimalnih penzija ili im je dobro. Ja znam da sit gladnome ne vjeruje”, zaključuje Hajduković.

Penzioneri sa minimalnim penzijama, kojih u Bijelom Polju ima oko 1200, najavljuju i proteste ako njihova primanja ostanu na dosadašnjem nivou.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

U penziju se više neće ići sa 65 nego sa 75 godina života
Novosti, Penzije, Treće doba
shares500 views

U penziju se više neće ići sa 65 nego sa 75 godina života

Ana Ana - apr 11, 2024

Tradicionalno se u penziju odlazilo sa navršenih 65 godina, ali sada se sve više ljudi suočava sa idejom da je napuštanje radnog mjesta…

PES predložio izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares398 views

PES predložio izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Ana Ana - apr 11, 2024

Predložene izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) još su jedan pokušaj neviđene normativno pravne gimnastike u cilju produžetka mandata pojedinim sudijama…

PLJEVLJA: Domu starih doniran sto za stoni tenis
Hobi 55+, Novosti, Treće doba
shares350 views

PLJEVLJA: Domu starih doniran sto za stoni tenis

Ana Ana - apr 10, 2024

Sekretarka za sport i mlade Opštine „Pljevlja“ Milica Sekulić sa svojim saradnicima posjetila je Dom starih „Pljevlja“ i donirala sto za stoni tenis…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci