Penzioneri iz Bijelog Polja potpisuju peticiju: Penzija od 125 eura nije dostojna života

Bjelopoljski penzioneri sa najnižim primanjima za svega nekoliko dana prikupili su 600 potpisa u svojim prostorijama, a danas su izašli na gradski trg gdje traže podršku građana i penzionera za peticiju koju će uputiti na različite adrese. Traže povećanje minimalne penzije.

“Potpise ćemo poslati svim relevantnim institucijama od Predsjednika Skupštine, Vlade, ministru rada, našem gradonačelniku i svima koji su vezani za naša primanja. Još jednom apelujemo da penzija od 125 eura nije dostojna života, i apelujemo da se poveća”, kazao je za TV Vijesti Marko Hajduković, predstavnik penzionera Bijelog Polja.

Penzioneri kažu da mnogi od njih izdržavaju svoje porodice.

“Moramo da izdržavamo porodice i dalje, i svoju djecu i svoju unučac. Djeca nezaposlenja, a unučad rastu”, kaže Refik Ramović, penzioner.

“To je van svakog dostojanstva ljudskog bića sa 130 eura, ili 125 da se živi”, smatra Nurija Badžić.

Oni su posebno ogorčeni na predstavnika penzionera Miodraga Radulovića koji je kao član radne grupe za izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, glasao protiv prijedloga sindikata da se minimalna penzija poveća. Od Saveza penzionera traže da ga povuče iz Radne grupe zbog toga.

“I ne samo Savez penzionera Crne Gore nego sva udruženja širom Crne Gore da zauzmu svoj stav, da kažu da li su oni za povećanje minimalnih penzija ili im je dobro. Ja znam da sit gladnome ne vjeruje”, zaključuje Hajduković.

Penzioneri sa minimalnim penzijama, kojih u Bijelom Polju ima oko 1200, najavljuju i proteste ako njihova primanja ostanu na dosadašnjem nivou.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci