Subvencionirana jagnjetina za 154 penzionera sa Žabljaka

Udruženje penzionera Žabljaka ima blizu 700 članova, 70 odsto njih prima penziju ispod republičkog prosjeka a 70 članova prima najnižu penziju u Crnoj Gori od 125 eura.

Za 154 penzionera, koliko ih se prijavilo za subvencioniranu nabavku, juče je na Žabljaku izvršena isporuka svježe jagnjetine.

Predsjednik Udruženja penzionera i invalida rada iz Žabljak Milorad Kalpačina kaže da je subvencionirana cijena jagnjetine 4,30 eura po kilogramu i da će je penzioneri otplaćivati u šest mjesečnih rata.

“Još u avgustu penzionerima je isporučeno 100 tona ugalj za ogrijev koji će korisnici platiti kroz pet rata. Sve ove aktivnosti imaju za cilj da se što više izađe u susret penzionerima da mogu plaćati u ratama jer nijesu u mogućnosti da sve plate odjednom a za durmitorsku zimu nije se lako spremiti samo za prosječni ogrev u Žabljaku treba platti od 500 do 600 eura , a da ne pričamo o ostalim potrebštinama”, kaže Kalpačina i dodaje da su ove aktivnosti usmjerene ka poboljšanju uslova života ove populacije.

Udruženje penzionera Žabljaka ima blizu 700 članova, 70 odsto njih prima penziju ispod republičkog prosjeka a 70 članova prima najnižu penziju u Crnoj Gori od 125 eura.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci