Subvencionirana jagnjetina za 154 penzionera sa Žabljaka

Udruženje penzionera Žabljaka ima blizu 700 članova, 70 odsto njih prima penziju ispod republičkog prosjeka a 70 članova prima najnižu penziju u Crnoj Gori od 125 eura.

Za 154 penzionera, koliko ih se prijavilo za subvencioniranu nabavku, juče je na Žabljaku izvršena isporuka svježe jagnjetine.

Predsjednik Udruženja penzionera i invalida rada iz Žabljak Milorad Kalpačina kaže da je subvencionirana cijena jagnjetine 4,30 eura po kilogramu i da će je penzioneri otplaćivati u šest mjesečnih rata.

“Još u avgustu penzionerima je isporučeno 100 tona ugalj za ogrijev koji će korisnici platiti kroz pet rata. Sve ove aktivnosti imaju za cilj da se što više izađe u susret penzionerima da mogu plaćati u ratama jer nijesu u mogućnosti da sve plate odjednom a za durmitorsku zimu nije se lako spremiti samo za prosječni ogrev u Žabljaku treba platti od 500 do 600 eura , a da ne pričamo o ostalim potrebštinama”, kaže Kalpačina i dodaje da su ove aktivnosti usmjerene ka poboljšanju uslova života ove populacije.

Udruženje penzionera Žabljaka ima blizu 700 članova, 70 odsto njih prima penziju ispod republičkog prosjeka a 70 članova prima najnižu penziju u Crnoj Gori od 125 eura.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci