ČUDOTVORNA HRANA: Stavite ove sastojke u kisjelo mlijeko i izliječite mnogo tegobe!

Rusi su poznati kao ljubitelji fermentisanih mliječnih proizvoda kao što su jogurt, kefir i kiselo mlijeko jer potvrdu za njihovu djelotvornost nalaze u dugovječnosti svojih predaka s Kavkaza koji su ga jeli u ogromnim količinama.

Kravlje mlijeko

 Zbog probiotskih kultura kravlje kiselo mlijeko pogodno je za liječenje problema s varenjem. Kravlje kiselo mlijeko ima pozitivne efekte na poboljšanje imuniteta i jačanje cjelokupnog organizma. Sprečava bolesti srca i krvnih sudova, a može da pomogne kod različitih kožnih oboljenja, ekcema i paradentoze. Ima sposobnost da ublaži simptome PMS-a i djelotvorno je u borbi sa nesanicom. Naročito se preporučuje u ishrani starijih osoba i djece jer sprečava nastanak anemije.

Zbog probiotskih kultura kravlje kiselo mleko pogodno je za lečenje problema s varenjem
Zbog probiotskih kultura kravlje kiselo mleko pogodno je za lečenje problema s varenjemfoto: Pixabay.com

Šta sadrži: proteine, mliječne masti, ugljene hidrate, natrijum, kalcijum i kalijum, kao i vitamine C, A, D, B1 i B12

Energetska vrijednost: 65 kalorija na 100 grama

Podstaknite varenje

Potrebno je:

10 listova svežeg spanaća

čaša kiselog mlijeka

  • Priprema:

Listove spanaća dobro operite i stavite ga u blender, zatim dodajte kiselo mlijeko, izblendajte i popijte napitak. Najbolji rezultati dobijaju se ako se ovaj napitak konzumira ujutru na prazan stomak i uveče pred spavanje.

Napitak od kiselog mleka i spanaća podtsaći će varenje
Napitak od kiselog mleka i spanaća podtsaći će varenjefoto: Profimedia

Ovčije kiselo mlijeko smatra se prirodnim antibiotikom i antiseptikom. Takođe, sadrži vitamine B kompleksa i lecitin, a oni doprinose formiranju zdrave kože i kostiju, ali i učestvuju u odbrani organizma od stresa. Ovo kiselo mlijeko ima blagotvorno dejstvo na rast kose i noktiju i očuvanje zdravlja zuba.

Ovčije mlijeko je masnije nego kozje, pa ako planirate mršavljenje, bolje ga izbjegavajte.

Izbacite višak tečnosti

U šolju kiselog ovčijeg mlijeka dodajte isjeckanu mirođiju, peršun i korijander. Ovaj ruski eliksir pomaže kod zadržavanja tečnosti u organizmu.

Kozje: reguliše holesterol

Kozje kiselo mlijeko manje je popularno od kravljeg i ovčijeg zbog svog specifičnog ukusa i jakog mirisa. Ipak, ono je najzdravija verzija jer je i koza životinja poznata po svom dobrom zdravlju, izdržljivosti i čistoći.

Kozje mlijeko je lakše svarljivo od kravljeg, pa je pogodno za ishranu ljudi koji pate od netolerancije na laktozu iz kravljeg mlijeka budući da ovaj protein sadrži samo u tragovima.

Kozje mlijeko znatno je bogatije esencijalnim amino-kiselinama i proteinima nego kravlje. Odličan je izvor taurina, što ga čini sličnim majčinom mlijeku. Sadrži fosfolipid kolin koji pospješuje oksidaciju masti u jetri i održava koncentraciju holesterola u krvi. Zbog toga se kozje kiselo mlijeko preporučuje u liječenju oboljenja jetre, naročito ciroze. Rusi ga piju često jer vjeruju da jača imunitet i liječi plućne bolesti.

 Očistite organizam

Promiješajte 180 ml kozjeg kiselog mlijeka i kašiku kuvane heljde i ostavite da stoji na hladnom preko noći. Ujutru promiješajte, dodajte kašiku meda i pojedite umjesto doručka. Posle ove kaše nemojte jesti ništa najmanje tri sata. Tretman traje 14 dana.

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci