Penzioneri i Stankoviću prijavili ministarku Sekulić

Predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR), Momo Joksimović, podnio je Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stanković krivičnu prijavu protiv ministarke ekonomije Dragice Sekulić, odgovornih u  Vladi, NN odgovornih lica u Elektroprivredi  i kompaniji A2A, NN lica u Rudniku uglja Pljevlja (RUP) i skrivenih akcionara EPCG sa vlaništvom od 0,08 odsto, koji su doprinijeli donošenju i realizovanju odluke da nikšićka kompanija preuzme pljevaljski Rudnik uglja.

Sličnu krivičnu prijavu prošle sedmice je PIR proslijedio Specijalnom tužilaštvu, Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa CG i Agenciji za spječvanje korupcije (ASK).

Joksimović, koji je i sam manjinski akcionar EPCG, prijavu je podnio, “zbog osnovane sumnje da su se ta lica udružila radi sticanja nezakonite dobiti, a na štetu EPCG i države Crne Gore, jer postoje osnovane sumnje i razlozi o ugrožavanju javnog interesa , koji upućuju na postojanje korupcije”.

“Radi se o takvoj povredi javnih interesa, da je EPCG i državi nanijeta šteta veća od 100 miliona eura. Izvršna vlast i resorna ministarka su izrežirali sa akcionarima EPCG, usvajanje Odluke o otkupu dionica pljevaljskog preduzeća Rudnika uglja. Posebna je priča  da li vrijednost akcija RUP-a vrijedi onoliko koliko je referentna revizorska kuća Deloitte, procijenila vrijednost akcija u RUP-u, ako se zna da je RUP veliki dužnik bankama, dužnik za koncesije, repromaterijal, neplaćene doprinose i poreze, pa će sve to platiti nedužni građani Crne Gore”, naveo je između ostalog Joksimović.

U prijavi se dalje tvrdi da mali akcionari EPCG, skriveni iza kastodi računa, “nijesu mogli sami da odluče da glasaju za takvu odluku”.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

“Neće biti usklađivanja penzija”
Novosti, Penzije, Pitanja
5 shares381 views

“Neće biti usklađivanja penzija”

Redakcija - jan 21, 2024

Predsjednik Upravnog odbora NVO Udruženje penzionera Crne Gore, prof. dr Anđelko Lojpur upozorava da je malo vjerovatno očekivati iole značajniji porast penzija. Imajući…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci