Penzioneri i Stankoviću prijavili ministarku Sekulić

Predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR), Momo Joksimović, podnio je Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stanković krivičnu prijavu protiv ministarke ekonomije Dragice Sekulić, odgovornih u  Vladi, NN odgovornih lica u Elektroprivredi  i kompaniji A2A, NN lica u Rudniku uglja Pljevlja (RUP) i skrivenih akcionara EPCG sa vlaništvom od 0,08 odsto, koji su doprinijeli donošenju i realizovanju odluke da nikšićka kompanija preuzme pljevaljski Rudnik uglja.

Sličnu krivičnu prijavu prošle sedmice je PIR proslijedio Specijalnom tužilaštvu, Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa CG i Agenciji za spječvanje korupcije (ASK).

Joksimović, koji je i sam manjinski akcionar EPCG, prijavu je podnio, “zbog osnovane sumnje da su se ta lica udružila radi sticanja nezakonite dobiti, a na štetu EPCG i države Crne Gore, jer postoje osnovane sumnje i razlozi o ugrožavanju javnog interesa , koji upućuju na postojanje korupcije”.

“Radi se o takvoj povredi javnih interesa, da je EPCG i državi nanijeta šteta veća od 100 miliona eura. Izvršna vlast i resorna ministarka su izrežirali sa akcionarima EPCG, usvajanje Odluke o otkupu dionica pljevaljskog preduzeća Rudnika uglja. Posebna je priča  da li vrijednost akcija RUP-a vrijedi onoliko koliko je referentna revizorska kuća Deloitte, procijenila vrijednost akcija u RUP-u, ako se zna da je RUP veliki dužnik bankama, dužnik za koncesije, repromaterijal, neplaćene doprinose i poreze, pa će sve to platiti nedužni građani Crne Gore”, naveo je između ostalog Joksimović.

U prijavi se dalje tvrdi da mali akcionari EPCG, skriveni iza kastodi računa, “nijesu mogli sami da odluče da glasaju za takvu odluku”.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci