Penzioneri i Stankoviću prijavili ministarku Sekulić

Predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR), Momo Joksimović, podnio je Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stanković krivičnu prijavu protiv ministarke ekonomije Dragice Sekulić, odgovornih u  Vladi, NN odgovornih lica u Elektroprivredi  i kompaniji A2A, NN lica u Rudniku uglja Pljevlja (RUP) i skrivenih akcionara EPCG sa vlaništvom od 0,08 odsto, koji su doprinijeli donošenju i realizovanju odluke da nikšićka kompanija preuzme pljevaljski Rudnik uglja.

Sličnu krivičnu prijavu prošle sedmice je PIR proslijedio Specijalnom tužilaštvu, Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa CG i Agenciji za spječvanje korupcije (ASK).

Joksimović, koji je i sam manjinski akcionar EPCG, prijavu je podnio, “zbog osnovane sumnje da su se ta lica udružila radi sticanja nezakonite dobiti, a na štetu EPCG i države Crne Gore, jer postoje osnovane sumnje i razlozi o ugrožavanju javnog interesa , koji upućuju na postojanje korupcije”.

“Radi se o takvoj povredi javnih interesa, da je EPCG i državi nanijeta šteta veća od 100 miliona eura. Izvršna vlast i resorna ministarka su izrežirali sa akcionarima EPCG, usvajanje Odluke o otkupu dionica pljevaljskog preduzeća Rudnika uglja. Posebna je priča  da li vrijednost akcija RUP-a vrijedi onoliko koliko je referentna revizorska kuća Deloitte, procijenila vrijednost akcija u RUP-u, ako se zna da je RUP veliki dužnik bankama, dužnik za koncesije, repromaterijal, neplaćene doprinose i poreze, pa će sve to platiti nedužni građani Crne Gore”, naveo je između ostalog Joksimović.

U prijavi se dalje tvrdi da mali akcionari EPCG, skriveni iza kastodi računa, “nijesu mogli sami da odluče da glasaju za takvu odluku”.

penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

POKRET PENZIONERA: Povećati pomoć ugroženima na 350 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
2 shares187 views

POKRET PENZIONERA: Povećati pomoć ugroženima na 350 eura

Redakcija - jan 23, 2023

Najavljena pomoć Vlade penzionerima i korisnicima materijalnog obezbjeđenja koji su najviše pogođeni rastom cijena energenata dobro će doci svima koji nijesu u mogućnosti…

ROSANDA JE PRVA STANARKA DOMA STARIH U PODGORICI: Kada su mi javili da mogu da se preselim bila sam presrećna (FOTO)
ljudi, Novosti, Penzije
5 shares438 views

ROSANDA JE PRVA STANARKA DOMA STARIH U PODGORICI: Kada su mi javili da mogu da se preselim bila sam presrećna (FOTO)

Redakcija - jan 21, 2023

Podgorički Dom starih u ponedjeljak će primiti prve korisnike. Ta vijest obradovala je penzionere koji su s nestrpljenjem čekali taj dan. Nakon više…

U penziju ide 500 policajaca, kadar nadoknađuju upisom većeg broja polaznika Akademije u Danilovgradu
Novosti
2 shares157 views

U penziju ide 500 policajaca, kadar nadoknađuju upisom većeg broja polaznika Akademije u Danilovgradu

Redakcija - jan 21, 2023

Umjesto planiranih 60, na Policijsku akademiju u Danilovgradu biće upisano 90 polaznika, u okviru obrazovnog programa “Policajac”. Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci