ILONKA (81) JE RAK POBEDILA 11 PUTA! 33 GODINE SE BORI SA OPAKOM BOLEŠĆU I NE PREDAJE SE: Rekla sam da NE MOGU DA UMREM jer moja najveća želja još nije ostvarena… HEROJ!

Ilonka Celer celog života maštala je samo o jednom – da postane baka. Životni izazovi nizali su se jedan za drugim, i tako decenijama, a Ilonka je sve prepreke preskočila i dobila od života i više nego što se nadala.

Ilonka Celer (81) pobedila je rak 11 puta. Pune 33 godine ona bije svoju bitku – prvi put bio je u pitanju kancer dojke. U međuvremenu, bitka se proširila na mnogo frontova, a svaki rat dobila je ova neustrašiva žena.

– Jednom sam za 19 meseci prošla 5 operacija. Bilo je slučajeva da me operišu u petak, pa onda opet u ponedeljak. Te sve kvrge su se pojavljivale jedna za drugom, lekari su ih odstranjivali, a ja nikad nisam razmišljala o tome da bih od toga mogla da umrem. Nije mi bilo svejedno, ali sam sebi rekla da ja ne mogu da umrem jer mi se ćerka još nije udala i niko me još nije nazvao bakom, a to mi je bio cilj u životu – poverila nam je Ilonka pre dve godine.
Baš tada, proslavila je i dijamantsku svadbu sa svojim suprugom. U 60 godina zajedništva stalo je toliko sreće, tuge, strahova, suza i smeha da teško da se to može opisati. Sve su prebrodili i ostali jedno drugom sigurna luka. A Ilonki se san ostvario odavno.


– Moja ćerka se srećno udala, imam dobrog zeta i tri unuke. Ja sam jedna srećna baka – rekla nam je tada kroz suze.

Danas, Ilonka nam kaže, nema samo unuke već i praunuka. Mali Mihajlo uživa uz baka Ilonku, a ona kaže da čeka još praunučića.

– Ostarila sam ali još verujem da ću živeti makar još 10 godina. Možda se desi da se sutra probudimo i čujemo da je pronađen lek protiv raka. Popijete tabletu i zdravi ste – poverila nam je Ilonka, koju nikakva borba ne može da slomi.
Kao i oduvek, i danas Ilonka pomaže suprugu u čuvanju pčela. Radi po kući, kuva, čuva unuke i praunuka a uz sve to, svakog meseca obilazi žene u bolnici, drži radionice i predavanja o borbi protiv raka.

Danas, na Svetski dan borbe protiv raka, trebala nam je baš neka ovakva priča, poput Ilonkine, žene nesalomivog duha koja je pobedu u najtežoj i najvažnijoj borbi odnela ne jednom, već 11 puta!

penzioneri.me/Kurir.rs/Žena/T.G/Foto Printscreen/Youtube/Radios

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci