ILONKA (81) JE RAK POBEDILA 11 PUTA! 33 GODINE SE BORI SA OPAKOM BOLEŠĆU I NE PREDAJE SE: Rekla sam da NE MOGU DA UMREM jer moja najveća želja još nije ostvarena… HEROJ!

Ilonka Celer celog života maštala je samo o jednom – da postane baka. Životni izazovi nizali su se jedan za drugim, i tako decenijama, a Ilonka je sve prepreke preskočila i dobila od života i više nego što se nadala.

Ilonka Celer (81) pobedila je rak 11 puta. Pune 33 godine ona bije svoju bitku – prvi put bio je u pitanju kancer dojke. U međuvremenu, bitka se proširila na mnogo frontova, a svaki rat dobila je ova neustrašiva žena.

– Jednom sam za 19 meseci prošla 5 operacija. Bilo je slučajeva da me operišu u petak, pa onda opet u ponedeljak. Te sve kvrge su se pojavljivale jedna za drugom, lekari su ih odstranjivali, a ja nikad nisam razmišljala o tome da bih od toga mogla da umrem. Nije mi bilo svejedno, ali sam sebi rekla da ja ne mogu da umrem jer mi se ćerka još nije udala i niko me još nije nazvao bakom, a to mi je bio cilj u životu – poverila nam je Ilonka pre dve godine.
Baš tada, proslavila je i dijamantsku svadbu sa svojim suprugom. U 60 godina zajedništva stalo je toliko sreće, tuge, strahova, suza i smeha da teško da se to može opisati. Sve su prebrodili i ostali jedno drugom sigurna luka. A Ilonki se san ostvario odavno.


– Moja ćerka se srećno udala, imam dobrog zeta i tri unuke. Ja sam jedna srećna baka – rekla nam je tada kroz suze.

Danas, Ilonka nam kaže, nema samo unuke već i praunuka. Mali Mihajlo uživa uz baka Ilonku, a ona kaže da čeka još praunučića.

– Ostarila sam ali još verujem da ću živeti makar još 10 godina. Možda se desi da se sutra probudimo i čujemo da je pronađen lek protiv raka. Popijete tabletu i zdravi ste – poverila nam je Ilonka, koju nikakva borba ne može da slomi.
Kao i oduvek, i danas Ilonka pomaže suprugu u čuvanju pčela. Radi po kući, kuva, čuva unuke i praunuka a uz sve to, svakog meseca obilazi žene u bolnici, drži radionice i predavanja o borbi protiv raka.

Danas, na Svetski dan borbe protiv raka, trebala nam je baš neka ovakva priča, poput Ilonkine, žene nesalomivog duha koja je pobedu u najtežoj i najvažnijoj borbi odnela ne jednom, već 11 puta!

penzioneri.me/Kurir.rs/Žena/T.G/Foto Printscreen/Youtube/Radios

Slične novosti

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura
Novosti
5 shares418 views

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) i Centar za edukaciju, informisanje i sindikalna istraživanja (CEISI), na današnjoj press konferenciji, predstavili su sindikalnu potrošačku…

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares387 views

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Pokret Evropa sad objavio je danas da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja pripremilo i uvrstilo u izmjene i dopune Zakona o penzijskom…

SOCIJALNI SAVJET PREDLAŽE: Starosna granica za odlazak u penziju 65 godina za muškarce i žene i 15 godina radnog staža
Novosti, Penzije, Treće doba
4 shares361 views

SOCIJALNI SAVJET PREDLAŽE: Starosna granica za odlazak u penziju 65 godina za muškarce i žene i 15 godina radnog staža

Redakcija - dec 02, 2023

Socijalni savjet predložiće Vladi da usvoji izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koje podrazumijevaju da starosna granica za odlazak u penziju bude…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci